Vulin: Kurti ide u Brisel da se ne dogovori i da pronađe opravdanje za nasilje

Vesti 15. avg 202215:4533 komentara
Podeli:
aleksandar vulin
Izvor: Tanjug/Serbian Ministry of Interior via AP

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin rekao je, komentarišući izjavu premijera Kosova Aljbina Kurtija, koji je kazao da će se tenzije na severu Kosova nastaviti, ako zapadne demokratije budu dozvolile Srbiji da nastavi sa "svojim starim snovima", da je najteže govoriti onome ko neće da čuje, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

Pozevane vesti:

„Kurti očigledno ide u Brisel da se ne dogovori i samo da pokuša da pronađe opravdanje za nasilje koje sprovodi prema Srbima na Kosovu i Metohiji, ali i za nepoštovanje Rezolucije 1244 i Briselskog sporazuma“, rekao je Vulin, stoji dalje u saopštenju.

Srpski ministar ističe da su zapadne demokratije, kako ih Kurti zove, agresijom na SRJ pokušale da stvore državu od teritorije pod privremenom upravom UN-a, ali u tome nisu uspele.

„Nadam se da će uložiti bar isto toliko napora da svog štićenika primoraju da pregovara i da odustane od izazivanja sukoba. Aleksandar Vučić ide u Brisel da pregovorima zaštiti Srbe na Kosovu i Metohiji, ali i mir na Balkanu, ne verujem da Kurti ima istu želju“, zaključuje Aleksandar Vulin u saopštenju.

 

Komentari

Vaš komentar