Vulin kritikuje Zoranu Mihajlović zbog izjave da je dobro što Lavrov nije došao

Vesti 09. jun 202209:36 15 komentara
N1/arhiva

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da "nikada nije dobro da nam stranci određuju ko su nam gosti i ko su nam prijatelji".

Pročitajte još

„Ministar spoljnih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov je, u decenijama iza nas, na teškim mestima dokazao da je prijatelj Srbije, a kako su to dokazali oni koji su onemogućili njegovu posetu – bombardovanjem Srbije, priznanjem takozvanog Kosova, nesprovođenjem Briselskog sporazuma, zahtevima da napustimo Republiku Srpsku, ignorisanjem srpskih žrtava, učešćem u pokušajima da se sruši predsednik svih Srba Aleksandar Vučić?“, rekao je Vulin, navodi se u saopštenju iz kabineta ministra.

Dodao je da se „postavlja pitanje šta je sledeće“ ako budemo birali prijatelje po dnevnopolitičkim prilikama i „ako dopustimo da nam stranci određuju kako i sa kim ćemo sarađivati“.

„Ukidanje izbora i imenovanje skupštine i vlade i napuštanje vojne neutralnosti? Srbija nije ni ruska, ni američka, ni evropska, Srbija je država svih njenih građana i samo njih i zato nikada neće biti dobro da nam prijatelj ne dođe, a da sila koja nam preti bude veća od vrednosti slobode koju branimo“, izjavio je Aleksandar Vulin, komentarišući navode potpredsednice Vlade i ministarke rudarstva i energetike Zorane Mihajlović da je dobro što ruski ministar diplomatije Lavrov nije došao u posetu Srbiji.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare