Vulin: Koridor 10 u ovoj turističkoj sezoni bio najbezbedniji evropski put

Vesti 20. sep 202111:053 komentara
Izvor: Ministarstvo unutrašnjih poslova

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da je, zahvaljujući angažovanju policije, tokom ove turističke sezone Koridor 10 najbezbedniji evropski put i i da je broj krivičnih dela na ovoj saobraćajnici smanjen za 40 odsto.

Vulin je, tokom obilaska Komandno-operativnog centra MUP, precizirao da je tokom turističke sezone kroz Srbiju prošlo 13.415.000 putnika i oko četiri miliona vozila.

„Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, za sve to vreme, obezbeđivali su 133 različita objekta na Koridoru 10. Zahvaljujući njihovom angažovanju i predanom radu, povećanoj vidljivosti i tome što su 24 časa bili prisutni na Koridoru 10, možemo da kažemo da je u ovoj turističkoj sezoni to bio najbezbedniji evropski put“, istakao je.

Prema njegovim rečima, broj krivičnih dela, zahvaljujući angažovanju policije, smanjen je za 40 odsto u odnosu na 2019, kada nije bilo epidemije kovida i mera zaključavanja.

„Srbija je bezbedna zemlja i svaki njen deo mora biti bezbedan. Policija će nastaviti sa angažovanjem na Koridoru 10, ali i na svim drugim saobraćajnicama u našoj zemlji“, istakao je ministar Vulin, koji se zahvalio svim policijskim službenicima angažovanim na ovoj saobraćajnici, prenosi MUP u saopštenju.

Ministar je stranim i domaćim državljanima koji prolaze srpskim putevima poručio da o njihovoj časti i imovini brinu pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, koji vode računa da svaki deo Srbije bude siguran i bezbedan.

Komentari

Vaš komentar