Vulin: Kobre sprečile da Jeremić od Vučića dobije ono po šta je došao

Vesti 25. jun 202113:49 > 16:05 144 komentara
Youtube/Printscreen

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin rekao je da su pripadnici Odreda vojne policije za specijalne namene Kobre "sprečili" da predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić i još tri funkcionera te stranke "dobiju ono po šta su došli" od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

„Čestitam pripadnicima Kobri što su uspeli da Jeremića i još trojicu spreče da od predsednika Vučića dobiju ono po šta su došli i ono što su zaslužili“, naveo je Vulin u saopštenju.

povezane vesti

Kako je ocenio, četvorica funkcionera Narodne stranke „pokušali su da isprovociraju predsenika Vučića“.

Nekoliko funkcionera Narodne stranke, predvođeni Vukom Jeremićem, odazvali su se pozivu predsednika Aleksandra Vučića „na tuču“ i jutros se pojavili ispred Predsedništva na Andrićevom vencu.

Vučić se, prema svedočenju Jeremića, pojavio ispred njih, unosio im se u lice, poručujući: „Hajde me tuci“.

Predsednik Srbije pozvao je prethodnog dana predstavnike Narodne stranke Vuka Jermića, Miroslava Aleksića, Borislava Novakovića, Borivoja Borovića i Vladimira Gajića da dodju da ga „linčuju ako smeju“ i da će on sam izaći na kraj s njima.

Mihajlović: Jeremić umesto programa nudi nasilje, pretnje i zastrašivanje

Funkcionerka SNS Zorana Mihajlović ocenila je da je Vuk Jeremić provokacijom i dolaskom ispred zgrade u kojoj je kabinet predsednika Srbije na delu pokazao svoju uličarsku politiku u kojoj, umesto programa, nudi nasilje, pretnje i zastrašivanje.

„Jeremić je na delu pokazao kako izgleda politika revanšizma koju zagovaraju on i njegovi saradnici i kako bi se fizički obračunavali sa svima sa kojima se ne slažu. Ali, to nije Srbija koju žele njeni građani i zato i nema njihovu podršku, jer niko ne želi da živi u zemlji u kojoj se politika vodi nasiljem i uličarskim ponašanjem“, istakla je Mihajlović u pisanoj izjavi.

Orlić: Vučić ih je postavio na svoje mesto

Član predsedništva SNS Vladimir Orlić navodi da je Jeremić sa četvoricom bitangi ušao u Predsedništvo i da je odatle brže izašao nego što je ušao. Predsednik Vučić je, kako kaže, bitange postavio na svoje mesto.

„Nadali su se dripci tokom hrabrenja u bircuzu da Aleksandar Vučić neće sići pred njih, da će na buku i na blef da im prođe još jedan cirkus koji snimaju za Tviter. I preigrali se. Jer kad je Vučić sišao među njih, u lice im rekao da su lopovi – što im inače misli i cela Srbija, krenuli su da se tresu, mucaju i cvile, nije se prosto znalo koja je od tih đilkoških kukavica glasnija u zapomaganju. Ni ko je od njih brži, kad su zagrebali nazad prema vratima“, rekao je Orlić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare