Vulin: Kirgizija se interesuje za saradnju sa Srpsko-ruskim humanitarnim centrom

Vesti 23. jul 202119:54 5 komentara
MUP

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin razgovarao je sa ministrom za vanredne situacije Kirgiske Republike Ažijekev Bobek Ergeševičem, čiju posetu Srbiji je inicirala kirgiska strana radi uspostavljanja saradnje sa Srpsko-ruskim humanitarnim centrom.

Pročitajte još:

Vulin je u razgovoru naglasio da je Ministarstvo unutrašnjih psolova Srbije otvoreno da unapredi bilateralnu saradnju uspostavljanjem direktnog kontakta u cilju obezbeđenja efikasnog upravljanja vanrednim situacijama i smanjivanju rizika od katastrofa, saopštio je MUP.

Bobek Ergeševič je zahvalio Vulinu za to što je stvorena prilika da se upoznaju i razmene iskustva kao i da se upoznaju sa radom Srpsko-ruskog humanitarnog centra, za koji su „čuli da je najbolji u pružanju humanitarne i spasilačke pomoći, ne samo u Srbiji već i u regionu“, navodi se u saopštenju.

Ministar Vulin je istakao da mu je velika čast što je Srpsko-ruski humanitarni centar  prepoznat od strane Kirgiske Republike kao eminentni i profilisani centar u ovom delu Evrope i predložio je zajedničko učešće na međunarodnim i regionalnim vežbama, kao i razmenu iskustva i organizaciju obuka.

Vulin je u razgovoru preneo iskustva Srbije i primere Ministarstva unutrašnjih poslova kao odgovor na migrantsku krizu, a zahvalio je i krigiskoj strani zbog nepriznavanja nezavisnosti Kosova.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare