Vulin: Izručenje Marovića ne zavisi od policije, u Srebrenici nije bilo genocida

Vesti 25. jun 202110:46 21 komentara
N1

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da ne zavisi od policije da li će Srbija izručiti Crnoj Gori nekadašnjeg predsednika Državne zajednice SCG i bivšeg visokog funkcionera Demokratske partije socijalista Svetozara Marovića, kojeg je Podgorica osudila zbog korupcije.

„Da li će Svetozar Marović biti izručen Crnoj Gori ili ne, zavisi od ishoda postupka koji se vodi pred nadležnim sudovima u Srbiji, a ne od policije“, poručio je Vulin, u pisanoj izjavi predsedniku crnogorskog parlamenta Aleksi Bečiću, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

povezane vesti

„Oni koji sad kažu da nekim od nas treba zabraniti ulazak u prijateljsku i bratsku Srbiju, neka oni samo dozvole gospodinu Maroviću da se vrati tamo gde treba da se vrati i ne brinu o nama. Ja ću uvek biti prijatelj gradjana Srbije. Neka oni omoguće ostvarenje vladavine prava i da se Marović vrati direktno u Spuž“, rekao je Bečić, u razgovoru za Vijesti, u kojem je govorio i u Rezoluciji o genocidu u Srebrenici, donetoj u crnogorskom parlamentu.

Vulin je rekao i da se sa pokojnim mitropolitom crnogorsko-primorskim Amfilohijem slagao i nije, „ali obojica smo mislili da je Srbija majka svih Srba i da im duguje zaštitu, da takozvano Кosovo nije država i da u Srebrenici nije bilo genocida“.

„To smo poslednji put jedan drugom ponovili u manastiru Morača na pomenu ubijenom (bivšem ministru odbrane Savezne republike Jugoslavije) Pavlu Bulatoviću“, naveo je Vulin.

Kako su mediji nedavno javili, ni više od pet meseci Ministarstvo pravde Srbije nije odgovorilo crnogorskim kolegama na ponovljeni zahtev da izruče Marovića.

Marović se više od četiri godine nalazi u Beogradu, gde se, prema rečima njegovih pravnih zastupnika, leči.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, pre tri meseca, da je pitanje izručenja Marovića komplikovano.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare