Vulin: Isuviše smo blagi prema onima koji se kriju iza zastave ili imena kluba

Vesti 25. maj 202119:52 16 komentara
Tanjug / Jadranka Ilić

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin povodom subotnjeg nasilja huligana u Beton hali kaže da je policija dobro i pravovremeno reagovala, da će ovaj slučaj rasvetliti do kraja, ali i to da se lično zalaže za oštriju kaznenu politiku.

Povezane vesti:

„Ono što se desilo u subotu neće i ne sme da se ponovi, daćemo sve od sebe da tako i bude, voleo bih da se kazne prema takvim prekršiocima promene, da imamo oštriju politiku“, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

Vulin je rekao da misli „da smo isuviše blagi i da dopuštamo sebi da nalazimo opravdanja za nekoga zato što se iživljava i zato što se krije iza zastave ili imena kluba“.

„Mislim da o tome treba svi da razmišljamo, ali na prvom mestu narodni poslanici, da razmišljate o tome da je možda vreme da država zauzme drugačiji stav“, kazao je Aleksandar Vulin, a stoji u saopštenju.

On je podvukao da se nasilje u ovoj zemlji neće tolerisati.

„Treba dobro da razmislimo o oštrijoj kaznenoj politici za one koji nasiljem pokušavaju da ostvare bilo koji svoj cilj, da li im je cilj politička promena, pljačka, ekonomski pritisak, nije ni važno, samo je važno da se nasilje u ovoj zemlji neće i ne sme tolerisati. Tako da, molim vas ako nađete vremena i u okviru mogućnosti, da razmislimo o tome da možda promenimo politiku i odnos prema onima koji vrše nasilje, za nasilje ne može biti opravdanja“, poručio je ministar Vulin.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare