Vulin: Inspektor SBPOK pao na poligrafu, počinio je akt izdaje

Vesti 12. jun 202116:05 > 17:53 138 komentara
N1 (arhiva)

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je izjavio da je uhapšeni inspektor SBPOK Božidar Stolić pao na svim pitanjima poligrafskog ispitivanja.

Kako se navodi u saopštenju MUP, Vulin je rekao da je Stolić, kome je određen pritvor do 30 dana, počinio akt izdaje i da će svi oni koji to učine proći isto kao i njihovi nalogodavci.

Povezane vesti

„Svi mi koji smo se borili i koji se borimo protiv svih organizovanih kriminalnih grupa u našoj zemlji, što se tiče kapetana policije, zaposlenog u Službi za borbu protiv organizovanog kriminala, Božidara Stolića, mogli smo da budemo likvidirani, uništeni, i mi i naše porodice“, istakao je Vulin.

Kako je naglasio, zahvaljujući njemu Radoje Zvicer, Veljko Belivuk i Marko Miljković dobijali su informacije, dok je Zvicera nastavio da obaveštava i „nakon što je ova zloglasna, zločinačka organizacija Belivuk, Miljković konačno i definitivno pala“.

„Za novac je odavao informacije o svojim prijateljima, o ljudima sa kojima je radio, sa kojima se borio ili su barem oni verovali da im je saborac. Od kako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio rat protiv kriminala, nismo imali teži trenutak, a najteže je kada vidite da vas je čovek sa kojim ste delili hleb izdao i prodao za nešto novca“, naveo je ministar.

Kako je precizirao, Stolić je pao na svim pitanjima na poligrafu – da je radio za novac, da je znao kome prosleđuje poruke i da je znao o kome prosleđuje poruke.

„Naša borba se neće završiti, svako ko je bio na bilo koji način povezan sa ovim zlikovcima, svako ko ne razume da se može biti samo policajac, a nikako kriminalac, svakog takvog ćemo pronaći i otkriti i svako od njih će biti kažnjen baš onako kao i oni kojima je prodavao informacije o životima, glavama, porodicama svojih saboraca“, poručio je.

Izvor: MUP Srbije

Načelnik Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Ninosalav Cmolić istakao je da Stolićev akt nije samo krivično delo, već i čin izdaje.

„Izdao je kolege i prijatelje sa kojima radi, svoju porodicu. To nas nije omelo, niti će nas omesti u borbi protiv organizovanog kriminala. Nastavićemo još jače i istrajnije“, naglasio je Cmolić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare