Vulin i ambasador: Srbija podržava pravo Kube da samostalno donosi odluke

Vesti 28. jul. 202112:441 komentar
Podeli:
Izvor: MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin sastao se sa ambasadorom Kube Gustavom Trista del Todom i tom prilikom izrazio zadovoljstvo zbog tradicionalno prijateljskih odnosa između Srbije i Kube.

Povezane vesti

Kako se navodi u saopštenju MUP, Vulin je istakao da Srbija vidi Kubu kao iskrenog prijatelja i saveznika i zahvalio se na podršci koju Kuba pruža po pitanju očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i nepriznavanja Kosova.

Dodao je da Srbija podržava pravo Kube da samostalno donosi odluke i uređuje sopstvenu politiku bez mešanja drugih u njihova unutrašnja pitanja.

Vulin se zahvalio ambasadoru i na podršci Kube po pitanju sprečavanja prijema privremenih institucija Kosova u Interpol i naglasio da je ta podrška od velikog značaja za Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Ambasador Trista del Todo se zahvalio Vulinu lično, kao i pripadnicima MUP koji rade na obezbeđenju njihovog diplomatsko-konzularnog predstavništva u Srbiji, na visokom stepenu profesionalizma tokom svog rada.

Komentari

Vaš komentar