Vulin: Himna bezuslovno da se poštuje, to pokazuje odnos prema državi

Vesti 06. sep 202110:22 37 komentara
Tanjug / Tara Radovanović

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da himna, zastava i grb Srbije moraju "bezuslovno da se poštuju" jer, kako je ocenio, to pokazuje odnos prema državi.

Komentarišući slučaj nastavnice iz Novog Pazara koja je na prvom času nove školske godine umesto himne „Bože pravde“ pustila takozvanu himnu sandžačkih Bošnjaka, ministar je za televiziju Pink rekao je ona saslušana u policiji što, kako je ocenio, govori da država funkcioniše ali i da izbor himne nije pitanje dobre volje.

Povezane vesti

„Zamislite da neko u SAD pita da li će pre neke utakmice pustiti himnu. Nastavnica iz Novog Pazara je pustila neku pesmu, to nije himna. Neću da ulazim u tekstove, da li se pominje ovo ili ono ali šta je problem što se u hrvatskoj himni pominju Hrvati? Ovo nije Evrovizija ni Pinkove zvezdice. Postoji zakon o grbu, himni i zastavi i taj akt mora bezuslovno da se poštuje. Nema opravdanja da ne poštujemo svoju zemlju“, rekao je Vulin.

Ministar je dodao da je svim policijskim upravama u Srbiji uputio dopis da zastava ispred policijskih prostorija mora biti čista i nepocepana navodeći da se i time pokazuje odnos prema državi.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare