Vulin: Grupe Belivuka i Zvicera mogu da destabilizuju državu uklanjanjem Vučića

Vesti 12. jun 202110:33 > 10:35 75 komentara
N1

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da su organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Radoja Zvicera u stanju da destabilizuju čitave države, a da bi u Srbiji predmet destabilizacije bilo "uklanjanje" predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Tokom gostovanja na TV Prva, Vulin je rekao da neke tajne službe pomažu takvim kriminalnim grupama da prenesu drogu preko okeana i distribuiraju je zarad političke destabilizacije zemalja „koje su neposlušne“.

POVEZANE VESTI

„Ima li boljeg načina da destabilizujete zemlju a da ne likvidirate najvišeg funkcionera, ima li boljeg načina nego da vršite tim novcem korupciju među funkcionerima, ili da tim novcem infiltrirate neke ljude u navijačke grupe koje mogu da okupe veliki broj mladih na ulicu a da ne pitaju zašto“, kazao je Vulin.

Govoreći o navodnom vođi „kavačkog klana“ Radoju Zviceru, koji je u bekstvu, Vulin je rekao da je Zvicer „kivan“ na Vučića zato što je poveo borbu protiv kriminala, „pre koje je on bio ugledni građanin Crne Gore i ugostitelj“.

Komentarišući međunarodnu policijsku akciju „Trojanski štit“, u kojoj je u Beču uhapšen navodni pripadnik „kavačkog klana“ Dario Đorđević Dekster, Vulin je rekao da je srpska policija duži period pratila Đorđevića, a da je austrijskoj policiji dojavila da će se sa drogom nalaziti u Beču.

Vulin je rekao da je Đorđević učestvovao u pripremi više likvidacija, a da je njegova grupa radila za onog „ko je plaćao“ i rasturala narkotike.

„To je kriminalna grupa koja je ima puno krvi na rukama i puno droge. Dobro je što više nije na ulici“, istakao je Vulin.

Govoreći o desetorici uhapšenih, a kasnije puštenih na slobodu, zbog nereda tokom proslave šampionske titule fudbalskog kluba Crvena zvezda u Beogradu, Vulin je kazao da on smatra da nije trebalo da izađu iz zatvora jer se time šalje poruka: „Izdrži mesec dana, plati nešto i nastavi da radiš to što radiš“.

Vulin je naglasio da su oni mogli tada nekoga da ubiju da im se ozbiljnije suprotstavio, da su tukli devojke i istakao da bi kaznena politika trebalo da bude promenjena.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare