Vulin: EU preti prekidom pregovora, želimo li u savez koji nas uvlači u sukobe?

Vesti 27. sep 202218:2347 komentara
Izvor: MUP Republike Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin je, reagujući na navode iz EU da treba prekinuti pristupni proces Srbije ako Rusiji ne uvede sankcije, izjavio da Srbija treba da se zapita da li želi da postane deo saveza koji će je uvesti u sukob sa čitavim svetom.

„Evropska unija Srbiji preti da će prekinuti pregovore o pristupanju. Zaista moramo da se zapitamo da li želimo da postanemo deo saveza koji će nas uvesti u sukob sa čitavim svetom“, izjavio je Vulin, reagujući na navode Socijaldemokrata, poslanika u Evropskom parlamentu da EU ne može da nastavi pristupne pregovore sa Srbijom ako se Beograd ne uskladi sa sankcijama EU protiv Rusije.

Povezane vesti

Kako je saopšteno iz MUP, Vulin je naveo da „saopštenje evropskih socijaldemokrata liči na saopštenja evropskih socijaldemokrata pred Prvi svetski rat, kada su podržali Evropu u srljanju u sukob i za rat okrivili Srbiju“.

„Samo su srpski socijaldemokrati bili protiv ratnih kredita ostajući uz svoju ideologiju, ali na svoju štetu i štetu Srbije. Ako nastavi sa politikom pretnji i ucena i posluša socijaldemokrate, Evropska unija će potvrditi da je u svađi i sa sobom i sa svojim okruženjem“, naveo je Vulin u pisanoj izjavi.

Komentari

Vaš komentar