Vulin: Država ozbiljno pristupa rešavanju problema lažnih dojava o bombama

Vesti 17. maj. 202210:3512 komentara
Podeli:
Izvor: Ministarstvo unutrašnjih poslova

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin razgovarao je sa ministrom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Brankom Ružićem o jučerašnjim događajima, kada je dojavljeno da su u velikom broju škola u Beogradu navodno postavljene eksplozivne naprave.

Kako se navodi u saopštenju MUP, Vulin je istakao da se protiv Srbije vodi specijalni rat u kojem nisu pošteđena ni deca i da država ozbiljno pristupa rešavanju problema lažnih dojava o bombama.

Povezane vesti

„U toku je specijalni rat koji se vodi protiv Srbije, a u tom ratu nisu pošteđene ni školske institucije ni deca. Naša država ozbiljno prilazi rešavanju problema lažnih dojava o bombama. MUP vodi računa o bezbednosti svih građana, a posebno dece i učinićemo sve da se nastava odvija nesmetano, da se završni ispiti i polaganje mature sprovedu u predviđenom roku i da se školska godina završi na vreme. Pripadnici policije izuzetno posvećeno i profesionalno, brzo i pravovremeno reaguju po svakoj prijavi o bombi i učiniće sve da se što pre uspostavi normalan sistem rada u školama“, poručio je Vulin, zahvalivši se svim roditeljima, deci i nastavnicima na razumevanju.

Ministar prosvete Branko Ružić zahvalio se Vulinu i pripadnicama policije na brzoj i pravovremenoj reakciji koju su pokazali tokom jučerašnjih događaja.

„Zahvalan sam na brzoj i pravovremenoj reakciji pripadnika MUP, a i na odličnoj saradnji i koordinaciji sa školama. U svim pregledanim školama ustanovljeno je da je dojava o bombi lažna. U školama u kojima je kontradiverzioni pregled u toku, nastava će se odvijati onlajn. Prioritet je bezbednost naše dece i zaposlenih i to nećemo ugrožavati. Ovom prilikom želim da zamolim MUP da u postupanju i tokom kontradiverzionih pregleda prioritet imaju osnovne škole, pre svega zbog učenika u prvom ciklusu“, istakao je Ružić.

Dodaje se da je Vulin na temu obezbeđivanja testova za polaganje mature poručio da će policija obezbeđivati materijal i čuvati tajnost sadržaja materijala i testova.

Takođe, Vulin je povodom predstojećih proslava maturskih večeri istakao da će pripadnici policije pojačati kontrolu saobraćaja i mladih vozača i apelovao na sve mlade da se u saobraćaju ponašaju savesno i odgovorno.

Komentari

Vaš komentar