Vulin: Dekodirana 44 telefona Belivukove grupe, otkrivena krivična dela

Vesti 07. mar 202114:37 99 komentara
Aleksandar Vulin
Tanjug / Rade Prelić

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je u nedelju da su od pripadnika kriminalne grupe Veljka Belivuka oduzeta 44 telefona, koji su dekodirani i u kojima su nađeni brojni dokazi krivičnih dela.

Za neka od tih dela se znalo da su ih oni počinili, a za neka je tek otkriveno da su njihovo delo, saopšteno je iz MUP.

Pročitajte još:

Govoreći o slikama i imenima operativaca MUP i BIA, koji su radili na tom slučaju, a koje su nađene u telefonima pripadnika te kriminalne grupe, Vulin je u gostovanju na televiziji Prva naveo da je pripadnicima klana imena i fotografije tih osoba neko dojavio i poručio da će biti utvrđeno ko je to uradio.

On je rekao i da je svrha monstruoznih snimaka i fotografija koje su pripadnici klana razmenjivali između sebe i slali protivnicima bila zastrašivanje.

Vulin je izjavio da su imena visokih funkcionera MUP kojima su dostavljani transkripti nelegalno prisluškivanih razgovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića dostavljena Tužilaštvu za organizovani kriminal, koje treba da kvalifikuje krivično delo.

Ministar tvrdi da u 1.572 prisluškivana razgovora nije bilo ni jednog inkriminišućeg.

„Ljudi koji su bili na merama, ni protiv jednog nije podneta ni jedna krivična prijava, niti su ikada bili osuđeni. Njihov jedni greh je bila blizina sa predsednikom Vučićem i članovima njegove porodice“, kazao je Vulin.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare