Vulin: Broj ubistava Belivukove grupe veći, odgovorni i za četiri u Grčkoj

Vesti 13. jun 202209:05 > 10:48 15 komentara
Screenshot/ MUP/ Video

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je, povodom sudjenja Veljku Belivuku i ostalim okrivljenim članovima njegove kriminalne grupe, da "zna da je broj ubistava (koja su počinili) daleko veći" od broja koji im se trenutno stavlja na teret.

Vulin je za televiziju Pink izjavio da će se optužnica protiv Belivuka i ostalih okrivljenih „proširivati tokom suđenja“.

POVEZANE VESTI

„Dužni smo porodicama i dužni smo stradalima“, rekao je Vulin i dodao da je „ne samo srpska policija, nego su i evropske policije bile šokirane brutalnošću“ te kriminalne grupe.

Vulin je naveo da je kriminalna grupa Veljka Belivuka „odgovorna za četiri ubistva u Grčkoj, dva lica u Atini i dva lica na Krfu u istom trenutku“, kao i da se za sada pregovara da li će se tim ubistvima baviti srpska ili grčka policija.

U Specijalnom sudu u Beogradu za danas je zakazano pripremno ročište na suđenju Belivuku i njegovoj grupi, koje je do sada više puta odlagano.

Povodom masovnih lažnih dojava o postavljenim bombama u Beogradu i drugim gradovima u Srbiji, Vulin je rekao da je policija Gambije, po dojavi srpske policije otišla na lice mesta i uhapsila osumnjičenog da je takve dojave slao.

Prema njegovim rečima, uhapšeni je izjavio da mu je „student iz Poljske“ rekao da lažne dojave šalje na imejl adrese u Srbiji.

Vulin je najavio da će MUP održati sastanak danas sa Ministarstvom prosvete „kako da maturski ispit privedemo kraju“, s obzirom na to da su lažne dojave o postavljenim bombama u prethodnim danima stizale i na adrese velikog broja škola.

„Za bombardovanje na Petrovačkoj cesti niko nije odgovarao“

Vulin je istakao i da već 17 godina „ubijena srpska deca na Petrovačkoj cesti čekaju pravdu“, te da je bombardovanje izbegličke kolone na Petrovačkoj cesti „jedan od najužasnijih zločina koji je počinila hrvatska vojska i za koji niko nije odgovarao“.

„Tužilaštvo Bosne i Hercegovine vodi slučaj granatiranja izbegličke kolone već punih 17 godina. Hrvatska Vlada je donela zaključak kojim se zabranjuje bilo kakva komunikacija sa tužilaštvom Bosne i Hercegovine kada su u pitanju postupci protiv oficira hrvatske vojske. I da li sad svi treba da se pravimo da se zločin na Petrovačkoj cesti nije desio i da zločinaca nema“, upitao je Vulin, a saopštilo Ministarstvo odbrane.

Kaže i da je „mržnja Hrvatske i dalje velika“.

„Zvanična vojska Hrvatske, hrvatska avijacija, je bombardovala izbegličku kolonu na Petrovačkoj cesti na teritoriji Bosne i Hercegovine, kome su ti ljudi bili pretnja? Kako vam je kolona traktora bila pretnja u Bosni i Hercegovini? Uostalom, i oni koji su ubijali i oni koji su ubijeni su bili državljani Hrvatske. Hrvatska je imala sve razloge ovog sveta da im sudi. Njihova mržnja prema Srbima je tako velika da ni mrtva srpska deca ne mogu da se nadaju pravdi“, rekao je.

Prema rečima Vulina, Srbija „ima pravo da traži istinu“.

„Hrvatska ne može da prihvati da Srbija brani sebe, da Srbija ima pravo da traži istinu. Evo 17 godina ubijena srpska deca sa Petrovačke ceste čekaju pravdu. Dokazani ubica Branimir Glavaš je u Hrvatskoj odlikovan, daju mu generalske činove i mi sad treba da se nadamo da će oni jednog dana suditi svojim oficirima za bombardovanje Petrovačke ceste, pa naravno da neće suditi ni za šta što je zločin nad Srbima. Sva njihova priča se svodi na to da su Srbi agresori samim tim što postoje. Oni očekuju od Srba da budu zahvalni što su živi u Hrvatskoj, a prolaze kroz ulice Mile Budaka“, kazao je Vulin.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare