Vulin: Brisel ne može da očekuje da Srbija prihvati da joj bira prijatelje

Vesti 09. apr 202207:02 > 08:30138 komentara
Izvor: Tanjug / Miloš Milivojević

Brisel ne može da očekuje da će Srbija da uvede sankcije Rusiji i da će da zaboravi da je Moskva uvek bila uz nju u teškim trenucima, poručio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

POVEZANE VESTI:

Reagujući na izjavu portparola EU Petera Stana da Brisel očekuje od Srbije da se uskladi sa sankcijama EU Rusiji ili da „uvede slične nacionalne mere zbog ruske agresije na Ukrajinu“, Vulin je rekao da Brisel od Srbije može da očekuje da će čuvati svoju vojnu neutralnost i voditi računa o svojim interesima.

„Brisel ne može da očekuje od Srbije da Srbija prihvati da joj EU ili bilo ko drugi bira prijatelje i neprijatelje“, istakao je Vulin.

On je dodao da Brisel može da očekuje od Srbije da će ona voditi računa o svojim interesima i da će svoje odluke donositi samostalno.

„Brisel može da očekuje od Srbije da će poštovati međunarodno pravo i nepovredivost granica, što je mnogo više nego što Srbija može da očekuje od Brisela“, zaključio je Vulin, prenosi Tanjug.

„Ako o meni budu oslučivali stranci, neće mi biti mesta ni među živima“

Vulin izjavio je da mu „neće biti mesta ni među živima“, a ne samo u novoj vladi Srbije, „ako o njemu budu odlučivali stranci“.

„Ako se meri po rezultatima mog rada u MUP-u ili po osvojenim glasovima u okviru liste na kojoj se nalazi Pokret socijalista, ja bih mogao da budem u novoj vladi“, rekao je Vulin za Večerenje novosti.

Komentarišući navode da ga Zapad ne želi u novoj vladi on je još istakao da „oni koji se dosledno bore za srpski narod, nikada nisu po volji neprijatelja srpskog sveta“.

„Srbija je slobodna u onoj meri u kojoj je vode ljudi koji ne moraju da su po volji strancima, ali moraju da bezuslovno slušaju volju svog naroda, Vlada koja bi bila sastavljena u skladu sa interesima stranaca ne bi bila vlada čiji ja član želim da budem“, naveo je Vulin.

Komentari

Vaš komentar