Vulin Bisljimiju: Vučića mogu samo da mrze, on takozvano Kosovo priznati neće

Vesti 22. okt 202214:0919 komentara
Izvor: TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/ ANTON ANTANASIJEVIC

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin reagovao je na izjavu šefa pregovaračkog tima Prištine u dijalogu sa Beogradom Besnika Bisljimija, koji je izjavio da "predsednik Srbije Aleksandar Vučić na privatnim sastancima u Briselu kaže da shvata da treba da prizna Kosovo, ali da je potrebno vreme" i naveo da "Šiptari Vučića mogu samo da mrze, on takozvano Kosovo priznati neće".

Pročitajte još

„Sa Aleksandrom Vučićem sam bio od prvog dana briselskog dijaloga. Od tada do danas razni lažovi i Srbi i Šiptari poput Bisljimija pričaju da je Aleksandar Vučić priznao ili da će priznati takozvano Kosovo. Prošlo je 10 godina, a takozvano Kosovo ima manje priznanja nego što je imalo kada su Srbijom vladali Tadić i Jeremić“, naveo je Vulin u saopštenju.

Dodaje da je „bio svedok nečuvenih pretnji i ucena“.

„Slušao sam najmoćnije ljude Evropske unije dok Aleksandru Vučiću prete političkim nestankom, a ostavljaju mogućnost i za biološki nestanak. Svedok sam da su se Srbi u našoj delegaciji plašili i kolebali, a da je Aleksandar Vučić bio taj koji je sprečio da takozvano Kosovo postane član Ujedinjenih nacija. Aleksandar Vučić nikada neće priznati takozvano Kosovo i to znaju Srbi, to znaju stranci, a to znam i ja koji sam mu bio saborac svih ovih godina, a to posebno znaju Šiptari i zato ga toliko napadaju i mrze. A, mogu samo da ga mrze, on takozvano Kosovo priznati neće“, naveo je Vulin u saopštenju.

Komentari

Vaš komentar