Vulin: Beograd jedan od najbezbednijih gradova u Evropi

Vesti 21. okt. 202112:0120 komentara
Podeli:
Izvor: MUP Srbije

"Beograd je jedan od najbezbednijih gradova u Evropi, ali uspeh načelnika svake policijske stanice u Beogradu meri se samo po tome koliko se običan čovek oseća bezbedno. U Beogradu ne postoje i neće postojati sigurni i nesigurni delovi grada, dobri i loši kvartovi", poručio je  ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin na kolegijumu sa načelnikom Policijske uprave za Beograd i načelnicima svih policijskih stanica u gradu.

Vulin je, kako je saopštio MUP; istakao da će beogradska policija očuvati javni red i mir, ali je, takođe,  pozvao građane da ne dozvole da budu zloupotrebljeni zarad nečijih političkih interesa.

Povezane vesti

„Policija budno prati stanje javnog reda i mira u Beogradu, na svim javnim mestima. Sve češće imamo pojavu profesionalnih protestanata koji pozivaju na nemire i uništavanje javne imovine. Policija će očuvati stabilan javni red i mir, ali isto tako pozivam građane da ne dozvole da zarad nečijih ličnih političkih interesa budu zloupotrebljeni“, rekao je Vulin.

Vulin je ukazao da statistika pokazuje smanjenu stopu kriminala u Beogradu u odnosu na ranije godine, ali da on procenjuje rad svake policijske stanice na osnovu toga koliko se građani koji žive u okolini tih stanica osećaju bezbedno i koliko imaju poverenja u policiju.

On je pohvalio rad beogradske policije koja beleži povećanje procenata rasvetljavanja gotovo svih krivičnih dela.

U saopštenju se navodi da je Vulin posebno pohvalio brzo rasvetljavanje jučerašnjeg slučaja i hapšenje počinioca, koji je na Zvezdari presreo muškarca (64), oborio ga na zemlju i oteo mu veću sumu novca.

Vulin je na kolegijumu sa Veselinom Milićem i načelnicima svih policijskih stanica naglasio da očekuje još veću angažovanost pripadnika beogradske policije u borbi protiv svih oblika kriminala, a posebno uličnog koji najviše pogađa običnog čoveka.

Tokom sastanka načelnici su predočili Vulinu dosadašnje rezultate, kao i planirane aktivnosti u narednom periodu, sa posebnim akcentom na suzbijanju uličnog kriminala.

Komentari

Vaš komentar