Vulin: Argumenovano ćemo se boriti da Kosovo ne uđe u Interpol

Vesti 25. mar. 202112:087 komentara
Podeli:
Aleksandar Vulin
Izvor: Tanjug / Strahinja Aćimović

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas tokom sastanka s Koordinacionim telom za sprečavanje prijema Kosova u Interpol, da će se Srbija, ukoliko Priština ponovo podnese zahtev za članstvo, energično i argumentovano boriti da to spreči.

U saopštenju MUP-a navodi se da je Vulin kazao da bi članstvo Kosova u Interpolu bilo u suprotnosti sa međunarodnim pravom, ali i sa „samim smislom postojanja te organizacije“.

Povezane vesti:

Kosovo ne sme da bude član bilo koje međunarodne organizacije, „posebno ne one koja raspolože informacijama o kriminalu i organizovanim kriminalnim grupama“, rekao je on.

Dodao je da, i pored toga što se Priština Vašingtonskim sporazumom obavezala da ne sme da bude član Interpola, Srbija dobro zna da Priština ne drži reč.

„Srbija je odgovorna i ozbiljna država i spremna je da odreaguje na sve poteze Prištine i pritiske velikih sila“, kazao je Vulin.

Na sastanku su dogovoreni konkretni koraci koje će koordinaciono telo preduzimati u narednom periodu kako bi Srbija spremno dočekala eventualno podnošenje zahteva Prištine za članstvo u Interpolu i mogla odmah pravovremeno da reaguje, navodi se u saopštenju.

Komentari

Vaš komentar