Vulin: Ako su pakosti ustaša stavovi EU, onda je Milov plaćenik Picula lice EU

Vesti 13. okt 202219:13 39 komentara
OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/ ANTON ANTANASIJEVIC

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin prokomentarisao je izveštaj spoljnopolitčkog komiteta Evropskog parlamenta po kom bi pristupni pregovori EU sa Srbijom bili uslovljeni uvođenjem sankcija Rusiji, rekavši da ako je ucena evropska vrednost, onda je autor izveštaja Tonino Picula pravi predstavnik takve Evropske unije.

Pročitajte još:

„Ako su pakosti ustaša stavovi Evropske unije, onda je Milov plaćenik Tonino Picula pravo lice Evropske unije. Ako Evropska unija ucenama hoće da natera Srbiju da uvede sankcije Rusiji, onda Evropska unija jeste savez zemalja koje su imale divizije pod Staljingradom“, rekao je Vulin, a saopštio MUP.

Spoljnopolitčki komitet Evropskog parlamenta (AFET) usvojio je izveštaj u kojem se traži da se pristupni pregovori sa Srbijom uslove usklađivanjem zemlje sa sankcijama Evropske unije (EU) protiv Rusije.

Ističući da bi EU trebalo da da prioritet usklađivanju zemalja pristupnica sa zajedničkom spoljnom i bezbednosnom politikom EU, pristupni pregovori sa Srbijom trebalo bi da napreduju samo ako se zemlja uskladi sa sankcijama EU protiv Rusije i ostvari značajan napredak u reformama vezanim za EU, navodi se u tekstu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare