Vuletić dao izjavu u SBPOK – bio na poligrafu, ali nije ispitan

Vesti 10. mar 202109:19 > 18:19108 komentara

Doskorašnji potpredsednik FK Partizan Vladimir Vuletić dao je izjavu u svojstvu građanina Službi za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK). Njegov advokat Vladimir Terzić je rekao da je Vuletić odgovorio detaljno na sva pitanja. Vladimir Vuletić oglasio se i na društvenoj mreži porukom da je bio na poligrafu, ali da nije ispitan.

Vuletić napisao da mu je poligrafista, kada je informisan od kojih sve bolesti boluje, pokazao izlazna vrata i rekao mu da nije podoban za tu vrstu ispitivanja. Nekadašnji potpredsednik FK Partizan objavu je završio rečima da „neke krivične prijave čekaju da budu podnete“.

Njegov advokat je objasnio da se pre poligrafskog ispitivanja utvrđuje kakvo je zdravstveno stanje Vuletića i da li je sposoban da bude ispitan na taj način.

„Ali ja ću se lično protiviti, pre svega što poligrafsko ispitivanje apsolutno ne može biti uzeto kao dokaz za bilo šta“, rekao je Terzić.

Vuletić je jutros rekao za N1 da su ga presreli pripadnici SBPOK-a dok je bio u kafiću, u blizini Tužilaštva za organizovani kriminal. Vuletić je rekao da je pio kafu sa advokatom kada mu je uručen poziv da se u svojstvu građanina „hitno javi“ u SBPOK u Makišu.

Kako je rekao Vuletić, pozvan je da predoči informacije u vezi sa tri krivična dela – iznuda, otmica i pranje novca.

N1 je imao uvid i u krivičnu prijavu koju će danas advokat Vuletića podneti protiv NN lica u MUP-u Srbije, odgovornih NN lica u kabinetu predsednika Republike i Vladi Srbije, kao i protiv odgovornih NN lica u TV Pink i dnevnom listu Kurir. Kako stoji u objašnjenju klrivične prijave, radi se o tome da su podaci sa oznakom „strogo poverljivo“ dostavljeni medijima.

Bivši potpredsednik FK Partizan najavio je dan ranije da će se “predati” Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Komentari

Vaš komentar