Vuletić traži da se ispitaju Vučićeve optužbe o pedofiliji

Vesti 24. maj 202111:30 > 14:40 37 komentara

Profesor Vladimir Vuletić stigao je danas u Više javno tužilaštvo u Beogradu povodom napada i optužbi za pedofiliju, sa kojima se proteklih nedelja susreće od strane najviših državnih i stranačkih organa Srpske napredne stranke. Vuletić se, kako prenosi Nova.rs, pre ulaska u Palatu pravde obratio medijima rekavši da će podneti zahtev tužiocu za prikupljanje obaveštenja o pedofiliji, kao i da će zatražiti da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić ispita o pomenutim saznanjima, s obzirom da ga je i on optuživao.

PROČITAJTE JOŠ:

„Došli smo danas ovde moj pravni tim i ja da predamo jedan zahtev za prikupljanje obaveštenja u vezi sa određenim izjavama koje su davane od strane najviših predstavnika izvršne vlasti, a pre svega predsednika republike Srbije a zatim i najviših funkcionera SNS u vezi sa najtežim krivičnim delima, a reč je o delu koje se danas kolokvijalno naziva ‘pedofilija’. To su stvari koje se ponavljaju izvesno vreme, za koje bih rekao da se definišu ponovo kroz TV suđenja i TV optuživanja. Došli da zahtevamo od predsednika da nam saopšti kakva su njegova saznanja o tome i da li ima neposredna saznanja i opažanja ili je pretrpeo neke teže posledice, mi to ne znamo u ovom trenutku i želimo da tužilaštvo to ispita“, rekao je Vuletić ispred tužilaštva, prenosi Nova.rs.

Vuletić i njegov tim su saopštili i da će pozvati sve one koji u javnom prostoru iznose optužbe na njegov račun, a to su, kako su naveli, pored predsednika Vučića, novinari Dragan J. Vučičević i Predrag Sarapu, funkcioner SNS-a Milenko Jovanov i narodni polsanik Marjan Rističević.

Vuletić je u proteklih nekoliko nedelja u više navrata govorio u malverzacijama u FK Partizan, kao i o tome koju je ulogu u svemu imala grupa vođe navijača Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare