Vuletić se „predaje“ Tužilaštvu, Stefanović progovorio o „zaveri protiv Vučića“

Vesti 09. mar 202119:1967 komentara

U danu kada je uhapšen njegov bliski saradnik Goran Papić oglasio se i ministar odbrane Nebojša Stefanović i to za tabloid Informer porukom da treba pohapsiti sve koji su predsedniku Aleksandru Vučiću radili o glavi. A nekadašnji potpredsednik FK Partizan Vladimir Vuletić, koga su predsednik države i ministar policije doveli u vezu sa kriminalnom grupom Veljka Belivuka, sutra će se, kako je poručio, sam predati Tužilaštvu.

Afera Belivuk dobila i epizodu: „Jedan poziv menja, i – da li bi trebalo dodati – rešava sve?“. Naime jedan tabloid objavio je snimak razgovora Veljka Belivuka i Vladimira Vuetića.

„Poslednjih pet godina suočavam se s raznim foto i audio montažama u Srpskom telegrafu i bilo kom drugom mediju“, odbacio je Vuletić autentičnosst snimka u razgovoru za N1.

Tvrdi da se sa Belivukom telefonom čuo samo jednom. „Reč je bila o nečemu što je vezano potpuno za Partizan. Ništa drugo“, kazao je Vuletić.

A ako je i bilo nečega drugog, između presretnutih, montiranih i običnih telefonskih razgovora, Tužilaštvo za organizovani kriminal imaće priliku da pita bivšeg potpredsednika FK Partizan, vrlo brzo, pošto je Vladimir Vuletić najavio predaju.

„U medijima se prethodnih dana svašta objavljivalo o meni, pa i to da sam nekakav ‘mastermajnd’ kriminalnog klana. Želim da me tužilac ispita o svim tim navodima i da saznam da li se protiv mene vodi bilo kakva istraga, da li postoji namera da postanem osumnjičen ili optužen. Otići ću na lice mesta i biću spreman da razgovaram“, poručio je on.

I Stefanović veruje da je Vučić meta zavere

Vuletić se sprema da razgovara, a ministar odbrane Nebojša Stefanović konačno progovara i to za tabloid Informer, u danu kada je uhapšen njegov bliski saradnik Goran Papić, bivši zamenik načelnika SBPOK-a. Kao i ostali funkcioneri SNS-a, ni Stefanović ne sumnja u zaveru protiv Vučića i ni on ne spominje konkretna imena.

„Nema sumnje da je krajnji cilj zavere protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića bio nasilno preuzimanje vlasti. Kriminalna operacija tog obima ne bi bila moguća bez podrške nekoga iz vrha vlasti, bilo da je reč o Vladi ili vrhu pravosuđa“, kaže Stefanović.

Zgodnije da tema bude zavera nego politička odgovornost

Već duže od mesec dana, od hapšenja kriminalne grupe Belivuka, traje javno suđenje: tužilaštvo i policija skrajnuti, a političari su preuzeli istragu i zajedno s medijima vode kampanju, zaključuje novinar NIN-a Vuk Cvijić.

„Za Aleksandra Vučića je mnogo zgodnije da tema bude zavera u koju su uključeni ljudi iz njegovog orkuženja, nego da se postavi pitanje njegove političke odgovornosti zašto je te ljude postavljao na takva mesta“, smatra Cvijić.

A lider Dveri Boško Obradović objašnjava da je došao ispred Vlade Srbije da bi izrazio protest zbog, kako kaže, pozorišne predstave u režiji vlasti.

„Ko je politički sponzor i pokrovitelj Veljka Belivuka? Novak Nedić, Dijana Hrkalović, Nebojša Stefanović, Slaviša Kokeza, Andrej Vučić, Aleksandar Vučić… Ko? Ko je iz vaših redova gospodo iz SNS-a formirao ovu kriminalnu grupu, ko je štitio do nedavno i ko danas misli da se izvuče od političke i krivične odgovornosti“, upitao je Obradović.

I dok pripadnici Žandarmerije, pod punom opremom, sa automatskim puškama i fantomkama i dalje dežuraju ispred i oko Belivukove tzv. „štek kuće“ u Ritopeku, već odavno je pređen prag: sve više znakova pitanja u državnoj borbi protiv mafije.

Komentari

Vaš komentar