Vuletić saslušan u SBPOK-u, pa podneo nekoliko krivičnih prijava

Vesti 10. mar. 202120:0637 komentara
Podeli:

Nekadašnji potpredsednik fudbalskog kluba Partizan, Vladimir Vuletić, koga su predsednik države i ministar policije doveli u vezu sa kriminalnom grupom Veljka Belivuka, saslušan je u svojstvu građanina u SBPOK-u. Iako je, kako tvrde njegovi advokati, pristao na poligrafsko ispitivanje, ono nije obavljeno, zbog, kako je sam Vuletić objasnio, njegovog zdravstvenog stanja. Bivši funkcioner Partizana podneo je krivičnu prijavu protiv N.N. lica iz MUP-a, kabineta predsednika države i premijerke i N.N. lica iz medija.

Teče sudijska nadoknada do dobrovoljne predaje – Vladimir Vuletić ispija jutranju kafu i sprema se da bez poziva pokuca na vrata Tužilaštva za organizovani kriminal.

„Ja nisam vidovit, ali verujem u institucije svoje države i njima se obraćam, duboko verujem u načelo nezavisnog sudstva i podele vlasti“, rekao je bivši potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić.

I taman kada se bivši funkcioner FK Partizan sprema da sa klupe uđe u igru, policajci mu uručuju poziv da se u svojstvu građanina hitno pojavi na klupi u SBPOK-u u Makišu.

Povezane vesti:

„Odlazim da dam sve informacije u vezi sa tri krivična dela – iznuda, otmica i pranje novca“, kaže Vuletić

Tamo ga je policija ispitala i pre zakonskog roka, tj. saslušanje je trajalo nešto kraće od četiri sata, a njegovi advokati poručuju da ništa nije krio.

„Ponudio je sva svoja saznanja i vrlo detaljno se izjasnio i na pitanje policajaca SBPOK-a prihvatio je poligrafsko ispitivanje, iako sam se lično protivio tome, jer Vuletić ima zdravstvenih problema“, navodi njegov advokat Vladimir Terzić.

Slučaj Vuletić još nije u potpunosti jasan, ali on je nezgodan svedok, zaključuju u Mreži za istraživanje kriminala i korupcije.

„Zato što je on bio u sistemu, bio je u Partizanu, gde se taj kriminal ukrštao s politikom i on može biti jako nezgodan svedok protiv vlasti i mislim da je to razlog zašto se oni njega plaše i pokušavaju da reše taj problem tako što protiv njega sada izvlače neke optužbe“, smatra novinar KRIK-a Stevan Dojčinović.

Vuletić se o trenutnom raspletu svog slučaja najpre oglasio na društvenim mrežama.

„Bio na poligrafu. Poligrafista, kada je informisan od kojih sve bolesti bolujem, u smislu člana 57, stav 5 zakona o policiji, mi pokazao izlazna vrata i rekao: žao mi je niste podobni za ovu vrstu ispitivanja. A sada neke krivične prijave čekaju da budu podnete“, napisao je Vuletić.

A na kraju dana stigao je i do Prvog osnovnog javnog Tužilaštva. Vuletić je podneo krivičnu prijavu protiv N.N. lica iz MUP-a, N.N. lica iz kabineta predsednika Republike i Vlade Srbije, kao i protiv odgovornih N.N. lica sa TV Pink i dnevnog lista Kurir. U objašnjenju klrivične prijave piše da su javnosti pokazani podaci sa oznakom „strogo poverljivo“, između ostalog i audio snimak telefonskog razgovora Belivuka i Vuletića, za koji profesor prava tvrdi da je montiran i sečen.

Komentari

Vaš komentar