Vukomanović: Vučiću se imidž svemogućeg vraća kao bumerang

Vesti 26. jul. 202108:3639 komentara
Podeli:
Aleksandar Vučić
Izvor: Tanjug / Zoran Žestić

Naučna saradnica Instituta društvenih nauka Dijana Vukomanović ocenila je da se predsedniku Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandru Vučiću "imidž svemogućeg vraća kao bumerang", a da mala žarišta građanskog bunta "tektonski ljuljaju stubove njegovog režima".

Vukomanović je za list Danas rekla da je „privid i propaganda podvala režima“ da Vučić „sve zna i da o svemu odlučuje“.

„On sam je priznao da nije znao da su unutar redova SNS pojedinci ‘izdajnici’ i da unutar svoje matične stranke nema sve pod kontrolom, a kamoli u državi“, rekla je ona.

Pročitajte još:

Vukomanović je rekla i da su „zlo, razvrat, kriminal, ljudska glupost i beda kao nekakva nepobediva sila od prorežimskih medija nametnuti Srbiji“.

„I niko više nema kontrolu nad posledicama ovakve ‘edukativne kampanje’ i večne borbe sa zlom. Ni vlast, ni sudovi, ni opozicija“, rekla je ona.

Dodala je da je opšti utisak građana da je „došlo do sloma države i da smo „svi doživeli nacionalni poraz“.

„Nameće nam se utisak bezizlaznosti i pomirenja sa situacijom takvom kakva jeste“, rekla je ona.

Ona je navela da je izuzetno ohrabrujuće da su male građanske zajednice sačuvale sposobnost da prepoznaju „šta je dobro a šta zlo“ tako što će ljudi demonstrativno izaći na Karaburmu da brane živote svoje dece, ili u bloku 37 svoju privatnu svojinu, ili zdravu životnu sredinu i vodu širom Srbije.

„To je teren na kome Vučićev režim doživljava seriju poraza od ogorčenog naroda, i u gradu i na selu“, rekala je ona.

Prema njenim rečima, ta mala žarišta građanskog bunta, „tektonski ljuljaju stubove Vučićevog režima, poput serije malih ali dugoročno razornih zemljotresa“.

Komentari

Vaš komentar