Vukadinović: Ideja o predizborima nerealna i utopistička

Vesti 07. maj 202114:49 > 16:03 3 komentara
N1

Urednik Nove srpske političke misli i bivši poslanik Đorđe Vukadinović kaže za N1 da je ideja o predizborima u opoziciji nerealna i utopistička. "Za to nema šanse, dobro zvuči, na žalost naša politička scena je takva da je za našu političku borbu potrebno nešto više od predizbora", kaže on.

On ocenjuje da je održani sastanak sa evropalamentarcima nije bio pripremni, već početak dijaloga.

Povezane vesti:

„Izrazili su želju i nadu da dođu u Beograd pre leta, u junu očekujem taj sastanak. Neobičan je format, nije isto kada ste oko stola. Ja sam bio učesnik i prethodnog neuspešnog dijaloga, mnogi su zaboravili da je pred kraj 2019. godine takođe posredovala delegacija evroparlamentaraca. Izražavam nadu i blagi optimizam, svi bi trebalo da izvuku neku pouku iz tog neuspeha“, kazao je Vukadinović i objasnio na čemu se insistiralo na sastanku.

„Jeste malo i tužno i smešno, ali dve grupacije imaju slične stavove, sitne su razlike. Mi smo u vanrednoj situaciji, meni su malo neuvredljivi pokušaji dela vlasti da se ponašamo kao da je sve u redu: opozicije nema u parlamentu, osim kao meta napada, stanje u medijima se zna kakvo je, nenormalna je situacija, vlast je imala 9 godina da pokaže kako se sprovodi zakon“, smatra on.

Govoreći o paralelnom dijalogu, Vukadinović smatra da postoji samo jedan.

„Smisao paralelnog dijaloga je da umanji uticaj jedinog pravog dijaloga, da ga obesmisli, poručeno im je da je paralelni dijalog farsa da prekrije ovaj jedini pravi i ja nisam srećan što je to tako. Ali, evo neka posreduje bilo ko, Dačić i Vučić su strana u sporu, ne mogu oni biti posrednici, onda se to svodi na odlazak na kanabe kod Dačića i Vučića, koji zna najbolje ko mu je opozicija“

Vukadinović kaže da je veoma inteligentna izjava lidera Srpskog patriotskog saveza Aleksandra Šapića da ukoliko na sledećim izborima bude dobio poverenje za bilo koje važno mesto u državi da među saradnicima ne vidi sadašnjeg zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića.

„SNS i SPS nemaju većinu u Beogradu, Vučiću treba frontmen, on može da podnese da mu rezultat počinje brojem 3, jer je toliko podigao lestvicu. Ova aneksija gura u drugi i treći plana Vesića i šefa beogradskih naprednjaka Nebojšu Stefanovića. Šapić je ovim dobio šta je hteo, a on je u Beogradu pre četiri godine imao skoro 10 odsto, mislim da će dobar deo tog ‘paketa’ preneti“, smatra Vukadinović.

Pogledajte gostovanje u emisiji N1 Studio Live:

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare