Vujović: Prekršajne prijave zbog odlaganja opasnog otpada u Luci Beograd

Vesti 28. feb 202116:04 11 komentara
Irena Vujović, Luka Beograd
Tanjug/Dragan Kujundžić

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović poručila je da će, zbog odlaganja opasnog otpada u Luci Beograd, biti pokrenute prekršajne prijave, saopštilo je Ministarstvo.

Vujović je, zajedno sa inspektorima zaduženim za ekologiju, posetila nekoliko kompanija koje se bave skladištenjem neopasnog otpada u „Luci Beograd“, a zbog nepoštovanja propisa o zaštiti životne sredine i rada bez neophodnih dozvola, najavila je prekršajne prijave protiv odgovornih.

Ona je navela da, osim brojnih nepravilnosti, poseban problem pravi skladištenje opasnog otpada na nedozvoljenom mestu jer je na terenu zatačeno na desetine automobila koji su naređani jedan na drugi na nekoliko nivoa, što „nije dozvoljeno“.

„Inspekcija obilazi sve vlasnike skladišta i pisaće prijave za privredne prestupe, jer više ne možemo da dozvolimo nonšalantno ponašanje. Ko se bavi ovim poslom, mora da ispuni sve zakonom predviđene uslove. Ne mogu da generalizujem, ima i primera dobre prakse, ali moramo svakoga dana da podsećamo jedni druge na obaveze prema životnoj sredini“, rekla je Vujović.

Ona je najavila da će svako ponašanje koje nije u skladu sa poštovanjem propisa biti najstrože sankcionisano, a inspektori će, uprkos ograničenim kapacitetima, „sve raspoložive kapacitete staviti u funkciju borbe za zdraviju budućnost“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare