Vujović i direktor Ziđina: Zaštita životne sredina prioritet i Srbije i Ziđina

Vesti 03. sep 202115:21 9 komentara
Irena Vujović i direktor Ziđina

Ministarka za zaštitu životne sredine Irena Vujović posetila je nov pogon za odsumporavanje u kompaniji Srbija Ziđin Koper, koji bi trebalo da reši višedecenijski problem zagađenja sumpor-dioksidom. Ona je kazala da je uverena da će se novim postrojenjem u velikoj meri poboljšati kvalitet vazduha u Boru, rešiti višedecenijski problem aerozagađenja i da je već u avgustu vidljiv pomak na bolje.

„Zahvaljujući našem strateškom partneru od 2018. godine radi se na implementaciji svega onog što je po svetskim standardima u zaštiti životne sredine“, navela je ministarka za zaštitu životne sredine.

Povezane vesti

Generalni direktor kompanije Srbija Ziđin Koper Đijan Siming istakao je da kompanija ulaže velike napore na očuvanju i zaštiti životne sredine.

„Uprkos nasleđenim problemima, prioritet kompanije je ekologija. Iako je ugovorom o strateškom partnerstvu bilo predviđeno ulaganje od 70 miliona evra u ekologiju, kompanija je u tu svrhu do sada investirala 142 miliona evra“, rekao je Đijan Siming.

On je dodao da će kompanija nastaviti da i dalje ulaže u ekologiju, a od februara 2022. kada bude završena nova konvertorska linija, zagađenje će biti svedeno na nulu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare