Vujanić: Stari savski most je lep i značajan – nema smisla uništiti ga

Vesti 08. nov 202216:5914 komentara

Profesor Saobraćajnog fakulteta u penziji Milan Vujanić izjavio je u emisiji Dan uživo da će najavljeno rušenje Starog savskog mosta uticati na kvalitet saobraćaja dok se ne sagradi novi most ili dok se ne završi metro. "Beograd sa postojećom uličnom mrežom, a povećanim brojem vozila, teško može da izdrži takav saobraćaj", rekao je on. On se usprotivio rušenju Starog savskog mosta i predložio da se on pretvori u pešački, ili samo saobraćajni, dok bi pored njega mogao da se sagradi novi most.

Povezane vesti

Podsetimo, Nakon višegodišnjih spekulacija o rušenju Starog savskog mosta, Vlada Srbije je potpisala ugovor o kreditu u vrednosti do skoro 80 miliona evra sa francuskom bankom za finansiranje uklanjanja tog mosta i izgradnju novog.

Inače, Stari savski most postoji od 1942. godine, a 1944. godine ga je od miniranja spasio učitelj Miladin Zarić.

Vujanić navodi da je tramvajski saobraćaj između starog i novog dela Beograda bio tema polemike još 2003. i 2004. i 2005. godine, kada je rađen Most na Adi.

„Most na Adi je i projektovan tako da je između dve kolovozne trake ostavljen prostor za tramvajski saobraćaj sa namerom da se prebaci na taj most. Stari savski most zbog kapaciteta, načina izgradnje i tehnologije koja je korišćena, nije adekvatan za tu vrstu prevoza. Dakle, tramvajski saobraćaj neće biti ugrožen time što neće biti ovog mosta. Jedino što je ovaj most lep i značajan da nema smisla uništiti ga. Ja nisam čuo da se mostovi sklanjaju, ja sam čuo da se prave. Možda ga treba pretvoriti u pešački, ili samo automobilski. Možda treba pored njega napraviti drugi, ukoliko baš ovom trasom treba da idu tramvaji“, kazao je Vujanić.

Dodao je da postoji potreba za izgradnju još jednog mosta, zbog metroa.

Govoreći o saobraćaju ukoliko se sruši Stari savski most, on je rekao da će tramvaji ići preko Mosta na Adi, dok će putnički autoimobili moći da koriste Most na Adi, Gazelu i Brankov most.

„Neće biti drastično, pogotovo što se Autobuska stanica, koja je bila glavni generator saobraćaja, izmešta“, smatra Vujanić.

Komentari

Vaš komentar