„Vučiću vrati kamilu“ – Šarović optužio predsednika da „krade“ poklone

Vesti 29. sep 202112:04 16 komentara

Predsednik pokreta "Ljubav, vera, nada" Nemanja Šarović optužio je predsednika Srbije Aleksandra Vučića da "krade" poklone koje dobija kao državni funkcioner što ga čini "nedostojnim mesta predsednika" i kao "dokaz" pokazao nekoliko velikih fotografija napravljenih, kako je naveo, za vreme svetski poznatog sajma naoružanja u Abu Dabiju.

„Kao što videte tu je Vučić koji prima poklon figuru kamile, očito od zlata, kao ministar odbrane 2013. godine dok se zaključuje multimilionski ugovor između državne firme Ujedinjenih arapskih emirata i naše državne firme o radu na raketi ‘Alas’. Vučić je ukrao ovaj poklon tako što je prijavio da vredi svega 400 dinara, zadržao ga za sebe i odneo kući“, rekao je Šarović, u obraćanju medijima, ispred zgrade Predsedništva.

Kako je naglasio, Vučić je imao pravo da zadrži poklon u vrednosti do 2.000 dinara, a skuplji od toga da preda u državno vlasništo, „kako zakon obavezuje“.

Šarović je upitao da li „iko može da poveruje da se u ovakvoj prilici poklanja poklon od 400 dinara“, navodeći da „očigledno vredi više desetina hiljada evra i osim težine od kilogram – kilogram i po zlata ima i umetničku vrednost“.

Povezana vest

Za plakate sa slikom kamile i natpisom „Vučiću vrati kamilu“, koji su osvanuli prethodnih dana u centru Bregrada, Šarović je rekao da ih je izlepio njegov pokret i dodao kako je spreman da organizuje slične „izložbe Vučićevih krađa u gradovima širom Srbije“.

On je rekao da je Vučić „shvatio o čemu se radi i pokazao koliko mu to smeta jer je poskidao plakate, dok nalepnice u blizini zgrade Predsedništa sa porukom da je izdajnik odavno stoje nedirnute“.

Takođe je naveo da će Agenciji za borbu protiv korupcije predati fotografije kao „dokaz da je Vučić zloupotrebio svoj položaj“ iako je do sad predao više od trideset sličnih prijava protiv Vučića ovom telu koje, kako je naglasio, nije reagovalo.

„Nastaviću da ih mučim i predajem im dokaze. Kada bi radili ono što su po zakonu dužni trebalo bi da objave javnu preporuku da Vučić podnese ostavku na mesto predsednika“, rekao je Šarović.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare