Vučićeva savetnica imenovana u Upravni odbor Beogradske filharmonije

Vesti 01. maj. 202114:31 > 15:2894 komentara
Podeli:
Izvor: Insajder

Vlada Srbije je na poslednjoj sednici u Upravni odbor Beogradske filharmonije, između ostalih, imenovala savetnicu za medije predsednika Srbije Suzanu Vasiljević i direktorku novinske agencije Tanjug Manju Grčić.

Vlada je na sednici održanoj 28. aprila, razrešila dosadašnje vršioce dužnosti Upravnog i Nadzornog odbora Beogradske filharmonije.

Za novog predsednika Upravnog odbora Filharmonije imenovan je Rade Vojnović, izvršni direktor „Komercijalne banke“ za poslovanje sa privredom, a za članove: urbo-prostorni planer Darko Polić iz novosadskog JP „Urbanizam“, prva violina tuti Beogradske filharmonije Jelena Dimitrijević, i već pomenute Suzana Vasiljević i Manja Grčić.

filharmonija upravni odbor
Izvor : Vlada Srbije

Podsetimo, firma „Tačno“ Manje Grčić je krajem 2020. godine, na deset godina kupila imovinska prava na agenciju Tanjug.

Za predsednika Nadzornog odbora Beogradske filharmonije, Vlada je na istoj sednici imenovala redovnog profesora FON-a Dejana Petrovića, a za članove tog tela direktorku Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Beograda Oliveru Vučković i zamenika voše grupe kontrabasa u Filharmoniji Sašu Kulenovića.

Inače, Vlada Srbije u saradnji sa UNDP-om trenutno sprovodi međunarodni arhitektonski konkurs za izbor rešenja za novu koncertnu dvoranu Beogradske filharmonije, koja bi trebalo da bude izgrađena u blizini Palate „Srbija“ na Novom Beogradu. Procenjena vrednost novog zdanja je 120 miliona evra.

Komentari

Vaš komentar