Vučićeva poruka Srbima u Crnoj Gori: Uz vas smo, glavu gore

Vesti 18. jun 202114:22 > 14:24 33 komentara
Aleksandar Vučić
printscreen/budućnostsrbijeAV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se srpskom narodu koji živi u Crnoj Gori i poručio da će Srbija u uvek biti uz njih i da drže glavu gore. On je najavio da će Srbija u narednim danima analizirati sve odluke crnogorskog parlamenta i da neće donositi ishitrena rešenja.

„I ni na koji način nećemo vređati one koji su te odluke, a svakako protiv interesa Srbije donosili“, rekao je Vučić u obraćanju građanima Srbije i srpskom narodu u Crnoj Gori putem Instagrama.

povezano

„Poručujem našem narodu koji živi u Crnoj Gori da smo uz njih, naše je da držimo glavu uzdignuto, da se borimo i gradimo mir. Živela Srbija i srpski narod“, naveo je Vučić.

Vučić je to rekao povodom rezolucije koju je crnogorska skupština usvojila u četvrtak uveče, a kojom se zabranjuje negiranje navodnog genocida u Srebrenici.

„Građani Srbije, narode, glavu gore imaćemo još rezolucija i deklaracija u regionu“, poručio je Vučić.

„Sve će biti prepisane britanske rezolucije, Saveta bezbednosti i neke druge režolucije i svi će da govore kako to nije upereno protiv srpskog naroda, a svima je jasno protiv koga su donete. Ali, mi ćemo nastaviti da razgovaramo sa svima, radimo zajedno sa svima, pokazujemo narodima u okruženju da sa njima želimo da podelimo najbljižu saradnju, a Srbiju njenom usponu i njenom rastu niko neće moći da zaustavi“, poručio je predsednik Srbije.

Podsećamo, Milan Knežević iz Demokratskog fronta izvinio se danas zbog toga što je u crnogorskom parlamentu usvojena Rezolucija o genocidu u Srebrenici.

„Niko od građana koji su glasali za promene u Crnoj Gori i protiv Mila Đukanović nije mogao da pomisli da će veći deo parlamentarne većine proglasiti Srbiju i srpski narod za genocidan. Osećam izvesnu dozu sramote, iako sam glasao protiv te rezolucije“, rekao je on.

Najkritičniji do sada u osudi rezolucije bio je srpski član i presedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik koji je rekao da odluku Skupštine Crne Gore o rezoluciji o Srebrenici doživljava apsolutno kao neprijateljski čin.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare