Vučićeva nedelja na Instagramu

Vesti 30. okt 202213:27 10 komentara
Tanjug/Serbian Presidential Preš Service via AP

"U odbrani svog naroda i nacionalnih interesa, Srbija nema gde, niti želi da se sklanja", napisao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na Instagramu, komentarišući događaje ove sedmice.

Rekao je da je ovo bila „nedelja ispunjena važnim razgovorima sa partnerima iz Nemačke, Ruske Federacije, Republike Koreje, NATO i EU, ali pre svih, sa predstavnicima našeg naroda sa KiM i iz regiona“.

„U ovoj nedelji Srbija je dobila i novu Vladu kojoj sam poželo uspeh u borbi za napredak i zaštitu nacionalnih interesa države i našeg naroda. I dok radimo i gradimo svaki pedalj ove naše lepe zemlje, sa istom odlučnošću nastavljamo da se borimo za mir i stabilnost, koji su preduslov svakog napretka“, napisao je Vučić.

Svoju objavu je završio rečima: „Zato ćemo uvek pružiti ruku i ići napred. Neka živi Srbija!“

Prethodna sedmica bila je ispunjena tenzijama u vezi sa početkom primene mere o preregistraciji na Kosovu. Vučić se u četvrtak povodom toga prvo sastao sa predstavnicima Srba sa Kosova, a potom i predsedavao Sednicom za nacionalnu bezbednost.

Prošle srede je i nova vlada položila zakletvu, a u poseti Srbiji, u okviru posete regionu, bila je i predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare