Vučić: Razgovarao sam s Novakom, Srbija će se boriti za njega

Vesti 05. jan 202221:42 > 21:44 307 komentara
Aleksandar Vučić
Tanjug/AP Photo/Darko Vojinović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da je razgovarao telefonom sa Novakom Đokovićem koji više časova na aerodromu u Melburnu čeka odluku tamošnjih vlasti da li će ga pustiti u Australiju, gde bi trebalo da igra na turniru Australijan open.

Povezane vesti

„Rekao sam našem Novaku da je cela Srbija uz njega, a da naši organi vlasti preduzimaju sve mere kako bi maltretiranje najboljeg tenisera sveta u najkraćem mogućem periodu bilo prekinuto. U skladu sa svim normama međunarodnog javnog prava Srbija će se boriti za Novaka Đokovića, za pravdu i istinu“, naveo je Vučić na Instagramu.

Posle odluke da učestvuje na prvom Grend Slemu u 2022. godini i objave da će u Australiju ući na osnovu prava za izuzeće od vakcinacije protiv kovida-19, prvi teniser sveta, Novak Đoković, sleteo je još oko 14 sati na aerodrom u Melburnu, ali još nije ušao u zemlju.

Đokoviću, koji nije objavio da li je vakcinisan ili ne i na osnovu kog dokumenta ima pravo na izuzeće, Vlada države Viktorije je odbila da po izuzetku dozvoli ulazak u zemlju, i to samo nekoliko sati pre sletanja aviona. Osim medicinskog izuzeća, problem za Đokovićev ulazak u Australiju je i vrsta vize koju je zatražio njegov tim.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare