Vučić: Želim pristojan odnos sa Crnom Gorom ali nemam velika očekivanja

Vesti 02. nov 202113:51 52 komentara
ALEKSANDAR VUCIC
Tanjug/Miloš Milivojević

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, povodom posete crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića, da Beograd želi pristojan odnos sa Podgoricom i da poštuje Crnu Goru ali da "nema velika očekivanja".

„Nemamo mi Bog zna kakvih tenzija (sa Crnom Gorom) i nismo ih mi izazivali… Mi želimo pristojan odnos, poštujemo Crnu Goru, ali da li imamo velika očekivanja? Nemamo. Svaki razgovor je blagorodan i bolje da ga ima nego da ga nema“, rekao je Vučić za televiziju Pink u uključenju iz Glazgova gde učestvuje na klimatskom samitu.

PROČITAJTE JOŠ:

On je rekao da će se tokom Krivokapićeve posete Beogradu sastati sa njim.

Komentarišući kritike koje je na račun Republike Srpske i srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika izneo visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit u svom izveštaju, Vučić je rekao da se još nije upoznao sa svim detaljima ali da se njemu čini da je upravo Republika Srpska ta koja se zalaže za poštovanje Dejtonskog sporazuma.

„Kada su rastakali bivšu Jugoslaviju rekli su da svi, pa i pokrajine, mogu da se odvoje ali ako Srbi žele da se odvoje, onda je to nemoguće. Napravljen je izuzetak u poštovanju medjunarodnog prava i zato je meni smešno kada pričaju o nekim visokim vrednostima i pravu na samoopredeljenje. A kada dodjemo do prava Srba i njihovog prava na samoopredeljenje onda čujete: ‘Vi Srbi u ćošak. Ćutite, krivi ste za sve i nemate pravo na mišljenje'“, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da se to dešava svaki put kada Srbija jača i kada izbije na čelo po ekonomskim kriterijumima, a ne samo po pitanju broja stanovnika i veličini teritorije.

„Moramo da razumemo situaciju u svetu a ne da kukamo i plačemo. Ne možemo da menjamo granice danas ali možemo da se borimo za napredak ekonomije i to je rešenje za nas“, rekao je on.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare