Vučić: Zahvalni na podršci koju Sao Tome i Prinsipe pruža suverenitetu Srbije

Vesti 07. jul 202212:435 komentara
Podeli:
Izvor: Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u Beogradu sa premijerom Demokratske Republike Sao Tome i Prinsipe Žoržom Bom Žezusom o bilateralnim odnosima, ekonomskoj i multilateralnoj saradnji i geopolitičkim i regionalnim pitanjima.

Oni su razgovarali o potencijalima za razvoj ekonomske saradnje i saradnje u drugim oblastima poput obrazovanja, i to u vidu školovanja u Srbiji studenata iz države Sao Tome i Prinsipe, saopštio je kabinet srpskog predsednika.

Povezane vesti

Vučić je, kako se navodi, „posebno zahvalio na principijelnoj podršci suverenitetu i teritorijalnom integritetu koju Sao Tome i Prinsipe pruža Srbiji“.

Žezus je izrazio nadu da će saradnja sa Srbijom biti unapređena, posebno u oblasti poljoprivrede, navodi se.

Dodao je da je njegova zemlja veoma zainteresovana za uvoz poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda iz Srbije i za izvoz vanile, kafe i drugih proizvoda u Srbiju, dodaje se.

Žezus je u sredu u Beogradu razgovarao sa premijerkom Anom Brnabić, koja je objavila da je vlada Srbije odlučila da donira 100.000 dolara pomoći državi Sao Tome i Prinsipe za sanaciju štete od poplava. On se u sredu sastao i sa šefom srpske diplomatije Nikolom Selakovićem.

Komentari

Vaš komentar