Vučić zahvalio ruskom ambasadoru za novih 100.000 Sputnjik vakcina

Vesti 24. mar. 202114:4027 komentara
Podeli:
Vučić i Bocan-Harčenko
Izvor: Predsedništvo Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je ambasadoru Rusije Aleksandru Bocan-Harčenku za novih 100.000 vakcina Sputnik V, koje su stigle su Srbiju i doprinose da se proces vakcinacije nesmetano nastavlja, saopšteno je iz Vučićevog kabineta.

Vučić i Bocan-Harčenko razgovarali su o planovima za održavanje Sanktpeterburškog međunarodnog ekonomskog foruma, koji bi bio prilika za nove razgovore o ekonomskoj saradnji Srbije i Rusije i, posebno, o trgovinskoj razmeni, za koju je postavljen cilj da premaši četiri milijarde dolara.

Povezane vesti

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo napretkom ekonomske saradnje Srbije i Rusije i istakli da zajednički infrastrukturni projekti, poput pruge Stara Pazova-Novi Sad i železničkog dispečerskog centra, kao i projekti u oblasti energetike, poput gasovoda od bugarske do mađarske granice, doprinose ekonomskom napretku Srbije, navodi se u saopštenju.

Vučić i Bocan-Harčenko su razgovarali i o regionalnoj situaciji, posebno o Bosni i Hercegovini i Kosovu i Metohiji, saglasivši se da su politika mira i saradnje neophodne za stabilnost Zapadnog Balkana.

Komentari

Vaš komentar