Vučić: Zabrinut sam za dijalog, ništa racionalno u pristupu Prištine

Vesti 17. maj. 202121:5911 komentara
Podeli:
Izvor: TANJUG/SAVA RADOVANOVIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je zabrinut za budućnost dijaloga Beograda i Prištine jer "nema ničeg racionalnog" u onome što je čuo tokom Samita Brdo-Brioni.

„Bićemo spremni da razgovaramo, da uvek učestvujemo u dijalogu, ali posle ovoga što sam danas čuo, a to je agenda cele prištinske vlade, veoma sam zabrinut“, rekao je Vučić novinarima u Briselu, javlja RTS.

Povezane vesti:

Kako je istakao, može se razgovarati sa nekim ko je na potpuno suprotnoj strani, ako se tu prepozna nešto pragmatično ili racionalno.

„Ja danas ništa slično nisam video“, dodao je predsednik Srbije.

Vučić je preneo i da su mu neki predstavnici zemalja koje su među prvima priznale Kosovo rekli da ne razumeju i da Priština tako samo Beogradu olakšava posao.

Upitan na čemu je danas Priština insistirala, Vučić je rekao da su prvo govorili o svim državama na Zapadnom Balkanu, na šta je on reagovao, protiveći se tome.

„Drugo pitanje je bilo vizna liberalizacija, rekli smo da nema problema, ali da ne može da piše Kosovo, jer ga ne priznajemo, ili mora da stoji sa zvezdicom. Oni neće. Oni su insistirali na nečemu što nije pisalo, da se odbija promena granica, a podrazumevaju se one granice koje su oni zamislili“, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da će nastojati gotovo po svaku cenu da očuva mir i da postoje načini da se normalizuju odnosi sa Prištinom, ali i dodao da nije optimista.

„Ti ljudi žive u 1999. godini, oni misle da je 1999, 2008. ili 2009. godina, hajde da kažem najbolje da je to nešto u sredini po raspoloženju. Da bi ste rešili nešto morate da razgovarate“, rekao je Vučić.

Komentari

Vaš komentar