Vučić: Za „da“ glasalo 60,48 odsto izašlih građana

Vesti 16. jan 202222:11 > 22:23 215 komentara
Biračko mesto, referendum, zatvaranje
Tanjug/Zoran Žestić

Preliminarni rezultati pokazuju da su se građani Srbije na referendumu izjasnili da su za promene Ustava u oblasti pravosuđa, saopštio je predsednik Aleksandar Vučić.

Prema njegovim rečima, za „ne“ je glasalo 39,52 odsto.

Nevažećih listića je bilo 1,01 odsto.

Srbija je danas poslala pozitivnu sliku u svet i verujem da ćemo uspeti da u narednom periodu uradimo više za svoju zemlju po pitanju demokrtaizacije, nezavisnosti sudstva i samostalnosti tužilaca, rekao je predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić.

Mislim da smo uradili dobru stvar za svoju zemlju, rekao je Vučić i zahvalio građanima koji su glasali i pokazali odgovornost da učestvuju u važnim procesima.

Vučić je odbacio ocene opozicionih stranaka da je ovo „krah referenduma“ i upitao da li oni misle da je 38 odsto birača koji su na referendumu glasali „ne“ glas za njih.

„Izbori su 3. aprila i nema nikakvog odlaganja izbora, a videćemo kakvi će rezultati da budu, videćemo baš“, rekao je Vučić.

U Srbiji su u 20 časova zatvorena glasačka mesta na kojima su se građani Srbije izjašnjavali na referendumu o promeni Ustava Srbije u oblasti pravosuđa. Pravo glasa imalo je 6.510.323 građana. Građani su se na pitanje „Da li ste za potvrđivanje akta o promeni Ustava Republike Srbije“ izjašnjavali zaokruživanjem odgovora „da“ ili „ne“. Ne postoji cenzus u pogledu izlaznosti kao uslov da bi referendum uspeo.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare