Vučić nakon intervjua pozvao novinara CNN-a da primi vakcinu u Srbiji

Vesti 31. mar. 202118:5153 komentara
Podeli:
Izvor: TANJUG/DRAGAN KUJUNDZIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u intervjuu za američku televiziju CNN da za Srbiju vakcine protiv kovida nisu bile pitanje geopolitike, već spasavanja ljudskih života, "zbog čega smo se za imunizaciju pripremili na najbolji način".

Vučić je u intervjuu, koji je bio deo priloga CNN o procesu vakcinacije u Srbiji, rekao da je veoma srećan što je Srbija uspešna i istakao da je država nabavila vakcine iz svih krajeva sveta.

Pročitajte još:

„Možete dobiti američku, evropsku, rusku ili kinesku vakcinu, a vaše je da li to želite“, kazao je Vučić.

Upitan o vakcinaciji u Srbiji ljudi iz zemalja u okruženju, Vučić je rekao da je srećan ako možemo da pomogne nekome iz Sarajeva, Skoplja ili Podgorice.

„To je naš region, živimo blizu, ako možemo da budemo od pomoći dobro, ako oni mogu da pomognu nama, hvala im. To pokazuje da smo orijentisani ka budućnosti, da ne idemo u prošlost ili ne želimo da idemo u prošlost“, poručio je Vučić.

Na konstataciju novinara da Srbija stranim državljanima daje mnogo vakcina i da bi moglo doći u pitanje da li će ih imati dovoljno za sebe, Vučić je rekao da ih neće nedostajati, preciziravši da se u aprilu očekuje oko pola miliona doza Fajzera, milion doza Sinofarma, nekoliko stotina hiljada doza iz Moskve, kao i 60.000 doza iz Kovaks programa.

Na kraju razgovora Vučić je pozvao novinara CNN da primi vakcinu u Srbiji, ako već nije vakcinisan.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar