Vučić: Vakcinisaću se kad u Srbiju stigne sledeći kontingent Sinofarmove vakcine

Vesti 25. mar 202113:24 > 14:35 51 komentara
TANJUG/ZORAN ZESTIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će se vakcinisati protiv koronavirusa "prvi ili drugi dan" nakon što novi kontingent vakcine Sinofarm stigne iz Kine u Srbiju, što on uskoro očekuje.

Tokom obilaska radova na brzoj pruzi u Zemunu, Vučić je istakao da je taj kontingent vakcina veoma važan kako bi se ubrzala imunizacija, da bi se omogućilo privredi da radi i da se otvore ugostiteljski objekti.

Naglasio je da sa vakcinacijom treba „požuriti“ i zbog obeležavanja Uskrsa po oba kalendara.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Zadovoljan sam što je EU pozvala Prištinu da se vrati dijalogu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je zadovoljan što je Evropska unija pozvala premijera Kosova Aljbina Kurtija da se Priština vrati dijalogu s Beogradom.

Kurti je ranije izjavio da bi dijalog s Beogradom trebalo da se zasniva na priznanju nezavisnosti Kosova, da Srbija „prizna“ zločine na Kosovu, da se vodi dijalog „jedankih strana“ i da korist od njega imaju građani, a ne političari.

„Zadovoljan sam reakcijom EU, ali pretpostavljam da su oni to morali da kažu jer ne vidim smisao dijaloga ako Kurti misli sve što je rekao“, kazao je Vučić nakon obilaska radova na brzoj pruzi Beograd – Novi Sad u Beškoj.

Vučić je istakao da je Srbija spremna da nastavi dijalog sa Prištinom, a Kurti „ako hoće – hoće, a ako neće – ne mora“.

Govoreći o Vašingtonskom sporazumu o ekonomskoj normalizaciji Beograda i Prištine, Vučić je rekao da Srbija poštuje sve što je potpisala.

„Ako neko kaže da ga ne interesuje Zajednica srpskih opština, tog ne interesuje dijalog“, naglasio je Vučić.

Đilas ima račune u inostranstvu, na nadležnima je da utvrde da li je to krivično delo

Vučić je izjavio da on zna da predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas ima bankovne račune u inostranstvu, ali da je na nadležnim organima da utvrde da li je to krivično delo, da li je platio porez i dividende na taj novac jer on nije tužilac.

„Nisam tužilac, ali imam mozak. A vi sebi dali za pravo da budete tužioci i branioci i da imate pravo na sve“, kazao je Vučić nakon obilaska radova na brzoj pruzi Beograd – Novi Sad u Beškoj.

Vučić je rekao da su njega mediji „osudili“ da je ubio Olivera Ivanovića, Vladimira Cvijana i da je umešan u proizvodnju droge na imanju Jovanjica.

„Ja bi trebalo da znam ko je kad postavio neku ploču, nadgrobnu ili ne? To lupetaju naši politički protivnici. Dve godine sudite i presuđujete o Jovanjici. Ja ne znam o čemu se radi, niko me nije pomenuo, niti mene ni moju porodicu ni u jednom dokumentu“, naglasio je on.

Vučić tvrdi da je Đilas „ukrao“ oko 700 miliona evra, a da su to pokazali podaci Agencije za privredne registre (APR).

„Vi, političari, kojima je bio cilj da ubijate porodice političkih protivnika gotovo bukvalno – ne mislim pištoljima, nego lažima, organizovali ste ubice i one koji seku glave ne bi li vam rekli da donesete presudu protiv političkog protivnika“, rekao je on.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare