Vučić: Užasno se plašim jeseni kada je reč o koroni – delta soj sve kosi

Vesti 27. jun 202114:11 > 18:10175 komentara
Podeli:
Izvor: REUTERS/Marko Đurica

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se "užasno plaši" jeseni kada je reč o koronavirusu, pre svega zbog nevakcinisanog stanovništva, uz navode da bi uskoro trebalo da ponovo počne i vakcinacija onih koji su primili vakcine.

Povezane vesti

„Delta soj kosi sve pred sobom. Kada nam dođe, plašim se da nećemo imati adekvatan odgovor“, rekao je Vučić novinarima posle vežbe Vojske Srbije na poligonu „Pešter“.

„Vidite, Britanija skoro cela vakcinisana i vidite kako imaju problem“, naveo je Vučić i dodao da je delta soj korone stigao „sigurno, samo je pitanje u kojoj razmeri“.

Kazao je i da je „jutros razgovarao sa (Goranom) Stevanovićem, zabrinut je“.

„Očekujemo mesec ili dva da provedemo relativno u miru, a posle videćemo“, rekao je Vučić.

Izvor: Tanjug

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Razgovor s Angelom Merkel

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će narednih dana imati razgovor sa nemačkom kancelarkom Agelom Merkel, navodeći da je svaki razgovor sa njom od značaja za Srbiju.

„Razgovaraćemo o svemu, naravno i o Kosovu ali i regionalnoj saradnji i o ulozi Nemačke i Berlina – hoće li to posle biti Briselski proces ili Berlinski“, rekao je Vučić.

On je naveo da će za taj razgovor biti dobro pripremljen i izrazio nadu da će razgovor biti dobar.

Upitan o izjavi potpredsednika Skupštine Crne Gore Predraga Popovića da Vučić odlučuje o tome hoće li Demokratski front „rušiti“ Vladu premijera Zdravka Krivokapića, predsednik je kazao da je očigledno da svako ko poželi da kaže nešto protiv Srbije „postane mnogo važan“.

„Nemam pojma o kome pričate. Mene ne zanima ko će tamo da vlada, ali me zanima pozicija srpskog naroda“, naveo je Vučić.

Govoreći o gradu koji je nedavno pogodio više mesta u Srbiji i načinio veliku štetu poljoprivrednicima, predsednik je rekao da je o tom problemu razgovarao sa resornim ministrom Branislavom Nedimovićem.

„Sreća, pa smo ispucali mnogo, mnogo raketa, inače bi šteta bila mnogo veća. Nikada nismo imali toliko protivgradnih raketa“, rekao je on.

Dodao je da će država pokušati da pomogne, da neće moći da „pomogne sve“ ali da će pomoći koliko može.

On je naveo da postoji problem sa otkupnim cenama mleka jer, kako je naveo, konkurencija iz inostranstva „nas bukvalno ubija“ niskim cenama.

„U Evropskoj uniji je lakše da više subvencionišu. Mi možemo da platimo sedam dinara po litru kao država da subvencionišemo, oni mogu da plate više i onda mogu da dodju sa nižom cenom. Ali videćemo i to da rešavamo i da pomognemo“, najavio je Vučić.

Komentari

Vaš komentar