Vučić: Uskoro očekujem političke pritiske oko Kosova

Vesti 21. maj 202112:54 > 15:20 15 komentara
TANJUG/STRAHINJA ACIMOVIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se pribojava da će u narednom periodu uslediti "različite vrste političkih pritisaka" po pitanju Kosova.

Nakon posete novootvorenom hotelu u Priboju, Vučić je rekao da je dobio neke „ne lepe najave“ po pitanju Kosova, ali nije precizirao na šta misli.

„U pitanju su politički događaji. Različite vrste pritisaka oko Kosova i Metohije… Ali borićemo se do kraja, predaja nije opcija“, rekao je Vučić.

Raste broj vakcinisanih, ali potrebno da se taj proces ubrza

On je ponovo apelovao na građane da se vakcinišu protiv koronavirusa i izrazio nadu da će Srbija u narednih 20-ak dana uspeti da dostigne cifru od 50 odsto vakcinisanih makar prvom dozom.

„Ne mogu da kažem da vakcinacija danas ide loše, ja bih voleo da ide i brže, ali nije loše… Vakcine su spas, vakcine nam daju život, donose fabrike, donose novac i spasavaju od svega“, rekao je Vučić u Priboju, nakon što je prisustvovao otvaranju nove fabrike.

On je rekao da je vakcinacija danas znatno bolja nego pre nedelju dana i da stvari „idu u dobrom smeru“.

„Naravno, apelujem na sve da budu i dalje pažljivi, naročito oni koji nisu vakcinisani“, rekao je Vučić.

„Poštujem rad Stamatovića, nije bilo razgovora o ujedinjenju“

Vučić kazao je danas da poštuje rad predsednika opštine Čajetina i lidera Zdrave Srbije Milana Stamatovića, ali da nisu razgovarali o ujedinjenju stranaka.

Govoreći o navodima da će se Zdrava Srbija ujediniti sa Srpskom naprednom strankom nakon spajanja SNS sa Srpskim patriotskim savezom, Vučić je rekao da su u planu mnogi infrastrukturni projekti vezani za Zlatibor, ali da drugih vrsta razgovora nije imao sa Stamatovićem.

„Mislim da mu je drago što pokazujem poštovanje prema svim projektima u Čajetini i na Zlatiboru. Mnogo toga infrastrukturnog treba da pokrijemo, uradimo oko Zlatibora, mnogo nas toga vezuje, ali drugih vrsta razgovora nije bilo“, rekao je Vučić novinarima u Priboju.

„Poljoprivredne penzije su neka vrsta poklona države“

Vučić je rekao da su penzije poljoprivrednika male, jer nisu uplaćivali doprinose i da su zato neka vrsta poklona države.

On je, prilikom otvaranja fabrike AFT u Priboju, na pitanje novinara zašto su male penzije poljoprivrednika, rekao da su one neka vrsta socijale.

„Male penzije dobijaju oni koji nisu uplaćivali doprinose. To je neka vrsta socijalne pomoći, poklona države“, rekao je Vučić.

Dodao je da bi i on voleo da su penzije veće, ali da su bile i 8.000 dinara.

Vučić je rekao da zna da takve penzije nisu dovoljne za život, ali da se „zato otvaraju fabrike kako bi i penzije i plate bile veće“.

Na pitanje da li domaći poljoprivredni proizvodi mogu imati prednost kod kupaca u odnosu na uvozne Vučić je rekao da država ne može da uređuje tržište i da može samo subvencijama da podstiče proizvodnju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare