Vučić uručio stipendije „Dositeja“: Čeka vas veća odgovornost i više obaveza

Vesti 05. jul 202219:13 > 19:24 15 komentara
TANJUG/NENAD MIHAJLOVIĆ

Dobrodošli u svet odraslih, u kojem vas čeka veća odgovornost i više obaveza nego što ste ih imali do juče, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je u Novom Sadu uručio stipendije "Dositeja" najboljim studentima u organizaciji Fonda za mlade talente Srbije.

Već ste naučili da vam kažu da ste vi budućnost, što je tačno, da vam podilaze na različite načine, što nije loše, ali u budućnosti ćete imati samo više odgovornosti i više obaveza, rekao je Vučić na svečanosti u Srpskom narodnom pozorištu.

Vi ste do sada pokazali da imate više odgovornosti i sposobnosti od ostalih, rekao je predsednik i naglasio da im niko ne može oduzeti znanje koje su stekli.

Vreme koje je pred nama, ne našom krivicom, već velikih koji vole da se tuku i svađaju oko plena, doneće nam najtežu zimu i ozbiljne zemlje se za to spremaju. Molim vas, jer to mislim da će trajati mnogo duže od godinu dana, da se spremate da pomažete zemlji u vremenima koja dolaze, da se borite za nju, kazao je Vučić.

Vučić je naglasio da država i društvo računaju na najbolje studente, koji su pokazali izuzetnost proteklih godina i želeli su svoj uspeh i dobrobit svojih porodica.

Ove stipendije su nešto što vas obavezuje, kao orden i odlikovanje, da morate da radite bolje i više, rekao je Vučić i istakao da, bez obzira da li vole ili ne vole nekog političara, uvek treba da poštuju svoju državu.

TANJUG/NENAD MIHAJLOVIĆ

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević ocenio je da su uspesi studenata merilo kvaliteta, a za sutra izvesnija budućnost za sve nas.

Sve što radi država Srbija, predvođena predsednikom Republike, radi da izgradi puteve da vi ostanete ovde i da zajedno pravimo bolju državu i bolje gradove, istakao je Vučević.

Svečanosti prisustvuju i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović.

Stipendija „Dositeja“, koju dodeljuje Fond za mlade talente, namenjena je talentovanim i najuspešnijim učenicima i studentima u Srbiji i u inostranstvu. Ovom stipendijom godišnje se nagrađuje više od 3.000 đaka i studenata i namenjena je različitim uzrastima i stepenima obrazovanja – najboljim studentima završnih godina osnovnih i master akademskih studija, najboljim studentima studija drugog i trećeg stepena u inostranstvu, kao i učenicima srednjih škola za uspehe na takmičenjima.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare