Vučić u Skoplju: 1. januara 2023. više neće biti granica između naših zemalja

Vesti 29. jul 202111:31 73 komentara
vučić rama zaev mini šengen
FoNet/Instagram/BuducnostSrbijeAV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da inicijativa "mini Šengen" pokazuje da prošlost može da se ostavi iza sebe i da se gleda u budućnost, kao i da za pet-šest godina tri zemlje - Albanija, Srbija i Severna Makedonija mogu da budu razvojna mašinerija ovog dela Evrope.

Ovo nije upereno ni protiv koga, osim prema svetom i jedinom cilju, da građani žive bolje, rekao je Vučić na ekonomskom forumu tri zemlje u Skoplju.

On je dodao da će uvek biti onih koji su protiv te inicijative, koji samo gledaju kako da postignu rezultat na sledećim izborima, a da se inicijativa „mini Šengena“ neće svideti ni nekima u svetu, „jer taj volan nije u njihovim rukama“.

POVEZANE VESTI:

„Ako prevaziđemo slabosti administracije, 1. januara 2023. godine neće biti granica između naših zemalja. Od Beograda do Tirane niko vas neće zaustavljati“, objasnio je Vučić.

On je naglasio da, kada je u pitanju organizovani kriminal, policije tri države znaju ko se time bavi i reagovaće zajednički.

Krenućemo u konkretne inicijative za pružanje pogodnosti za građane sve tri zemlje, od popusta za vozne karte, drumarine, do popusta u restoranima, naveo je Vučić.

On je zamolio privrednike da pomognu tu inicijativu, da urade pritiske na svoje privredne komore, kako bi se sarađivalo više i bolje.

„Ideja o otvaranju granica je istorijska. Vreme je da uzmemo stvari u svoje ruke i određujemo svoju sudbinu i budućnost“, zaključio je Vučić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare