Vučić u Pragu – kratko sa Šolcem, s Makronom „srdačan razgovor kao i uvek“

Vesti 06. okt 202215:0322 komentara
Izvor: AP Photo/Petr David Josek

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je da je na samitu Evropske političke zajednice u Pragu kratko odvojeno razgovarao sa liderima Nemačke i Francuske.

Vučić je na Instagramu naveo da je na otvaranju samita imao kratak susret sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom i da mu je ponovio da Nemačka od Srbije „uvek može da očekuje ozbiljno učešće i partnerstvo“ u svim projektima koji su u srpskom nacionalnom interesu.

Predsednik Srbije je objavio i da je sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom imao „srdačan susret, kao i uvek, gde god da se sretnu“, i dodao da su se „dogovorili da se ponovo sastanu“.

„Dogovorili smo se da se ponovo sastanemo, kako bismo razmotrili najbitnija pitanja od značaja za budućnost, ne samo naše zemlje i regiona, već i u svetlu globalne krize sa kojom se svi suočavamo“, napisao je Vučić.

Vučić je na svom Instagram nalogu naveo i da je, pred otvaranje samita, imao srdačan susret sa premijerkom Finske Sanom Marin, te da je to bila prilika da ponovi „poziv visokoj gošći da poseti Srbiju, kako bismo zajedno radili na daljem unapređenju odnosa naše dve zemlje“.

Komentari

Vaš komentar