Vučić u čestitki Makronu: Francuska može da računa na Srbiju kao na prijatelja

Vesti 24. apr. 202221:37 > 21:3919 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku predsedniku Francuske Emanuelu Makronu povodom pobede na predsedničkim izborima, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Vučić je ocenio da poverenje koje su građani Francuske i pri reizboru za predsednika ukazali Makronu „nesumnjivo potvrđuju da je njegovo vođstvo zasnovano na onim načelima i vrednostima koje su duboko ukorenjene u narodu Francuske“.

Pročitajte još:

„Sloboda, jednakost i bratstvo i jesu neprolazni i univerzalni principi čije suštine svi treba da se podsetimo, pogotovo u sadašnjem istorijskom trenutku, možda više nego ikada pre“, naveo je Vučić.

Prema njegovim rečima, deleći te iste vrednosti, Srbija i dalje ostaje posvećena jačanju odnosa sa Francuskom, koji su zasnovani na tradicionalnom prijateljstvu i strateškom partnerstvu.

"Sa Vašim ponovnim izborom za predsednika, uveren sam da su srpsko-francuski odnosi na dobrom putu da dosegnu nove granice. Francuska može da računa na Srbiju kao na iskrenog prijatelja i partnera, a uveren sam da i mi možemo da računamo na podršku Vaše zemlje, u korist mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu", naveo je predsednik Srbije.

Komentari

Vaš komentar