Vučić: Sve što sačinjava našu istoriju meri se merom vidovdanske etike

Vesti 29. jun. 202113:15 > 13:5017 komentara
Podeli:
Izvor: Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je "vidovdansko predanje najčvršća spona koja povezuje naš narod", kao i da je "Kosovo jedna od najvažnijih tački našeg trajanja".

Vučić je u Palati Srbija, prilikom uručenja odlikovanja zaslužnim institucijama i pojedincima, povodom Vidovdana, rekao da laureati treba da budu ponosni na doprinos koji su dali svojoj zemlji i svom narodu.

Povezane vesti:

On je rekao da tu nisu ljudi koji slično misle, ali da su zaslužili, svako iz svoje oblasti, i „više od ovog priznanja“.

Povodom praznika Vidovdana, Vučić je rekao da „sve što sačinjava našu istoriju meri se merom vidovdanske etike“.

„Naša istorija je veličanstvena a naši preci junački uzori kroz sve bitke, od Gazimestana do Košara“, rekao je Vučić i dodao da je Srbija u svojoj prošlosti bila „po pravilu sedam koraka ispred onih koji nam danas drže lekcije o ljudskim pravima“.

Prema njegovim rečima, „nismo posegli i nećemo posezati ni za čim tuđim“.

Vučić je rekao da smo „poslednjih godina unapredili spomeničku kulturu“, navodeći kao primer Hram Svetog Save na Vračaru, spomenik Stefanu Nemanji na Savskom trgu, Gavrilu Principu i Despotu Stefanu u Beogradu, kao i spomenik junacima sa Košara i kralju Petru Prvom Oslobodiocu u Novom Sadu.

Komentari

Vaš komentar