Vučić: Stvorili smo veliko i dobro prijateljstvo sa Bahreinom

Vesti 14. mar. 202113:3522 komentara
Podeli:
Izvor: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je na kraju posete Bahreinu da su dve zemlje stvorile dobro i veliko prijateljstvo.

„Stvorili smo novo prijateljstvo, što je za ljude u Srbiji važno. Dobro i veliko prijateljstvo, razgovaraćemo, koordinisati naše akcije i podržavati jedni druge u međunarodnoj areni“, napisao je Vučić na Instagramu.

Povezane vesti:

Vučić je pre Bahreina bio u dvodnevnoj poseti Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a najavio je i mogućnost „ozbiljnog napretka“ u odnosima sa Saudijskom Arabijom.

„Važan i veliki posao smo obavili, u ove dve divne zemlje. Verujem da možemo ozbiljno da napredujemo u svojim odnosima i prema Saudijskoj Arabiji. Time bismo, za tri zemlje koje su veoma povezane, mogli da kažemo da ih smatramo iskrenim prijateljima Srbije“, naveo je.

Nakon što je juče razgovarao s državnim vrhom i predstavnicima Odbora za privredni razvoj i Državnog investicionog fonda, Vučić je obišao Nacionalni muzej Bahreina.

„Volim sliku tradicionalnog društva i mnogo toga lepog sam mogao da naučim, od onoga što oni zovu barah, gde se sakupljaju ljudi sa komšilukom i sede, do toga kako vade bisere iz mora“, dodao je Vučić.

Komentari

Vaš komentar