Vučić: Za zločin ’99. niko nije odgovarao, oprostili smo, ali nismo zaboravili

Vesti 24. mar. 202121:42 > 22:2968 komentara
Podeli:

Srbija nije i neće biti šaka zobi za svaku belosvetsku vranu i one koji su koristili snagu i silu, onih 19 bahatih, molimo da nam ne prete, da ne misle da je Srbija slomljena i da neće imati snage da odgovori, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. On je, na komemorativnoj akademiji u Kombank dvorani povodom 22. godišnjice početka NATO bombardovanja SR Jugoslavije, rekao da za taj zločin niko nikada nije odgovarao.

Povezane vesti:

„Oprostili smo odavno, ali nikada nećemo zaboraviti“, poručio je Vučić, dodavši da će Srbija uvek na sve pretnje odgovarati pozivima na mir i kompromis.

„Ne potcenjujte Srbiju i ne gledajte je onim očima iz 1999. godine. Nećemo licitirati oko imenovanja onoga što se dogodilo tog proleća 1999, ono što se dogodilo je strašan zločin i to je bila agresija, a ne intervencija ili bombardovanje“, poručio je Vučić.

On kaže da je to bio napad na suverenu zemlju, bez odluke Ujedinjenih nacija.

„Napali su nas sa ciljem da nas poraze, ubijaju i na kraju da nam oduzmu deo teritorije. Izgubili smo decu, ljude, deo teritorije, ali obraz i srpsko srce su tu da čuvaju Srbiju, koja je večna i neuništiva“, poručio je Vučić.

On je rekao da je Jugoslavija tada ostavljena bez izbora, ali da je uprkos stradanjima održala onima koji su je bombardovali lekciju iz časti, morala i ljubavi prema zemlji.  „I kada svi budu ćutali, mi ćemo ponavljati: ‘Jedno dete dnevno i više od toga. Toliko ste nam ubijali'“, naglasio je Vučić.

Vučić je istakao da Srbija danas nije nemoćna, propala razorena i izmrcvarena zemlja kao tada, već zemlja koja je stala na noge i koja ima za cilj da bude najbolja u ekonomiji i da ima jaku vojsku kako se nikad ne bi našla u situaciji u kojoj se našla te 1999. godine.

„Danas kad nam prete formiranjem Velike Albanije naše je da budemo mirni i da brinemo o našem narodu na Kosovu i Metohiji, ali da svim tim velikim i moćnim jasno poručimo da nismo slabi kao što smo bili i da ćemo umeti da sačuvamo svoje ne dirajući tuđe“, rekao je predsednik.

Zamolio je i, kako je rekao, albanske komšije da ne prete.

Rekao je da će Srbija na te pretnje odgovarati kompromisom.

„Oprostili smo odavno, ali nikada nećemo zaboraviti i ne tražite od nas“, rekao je Vučić.

„Ideja da nas Kosovo prizna ne bismo li mi priznali Kosovo – nije nam potrebno to priznanje… I nećete od Srbije dobiti gaženje po našim žrtvama, po našoj istoriji, prošlosti i budućnosti. Dobićete odgovor razumnih i dobrih i odgovornih ljudi – potreban nam je kompromis, potrebno nam je ispunjavanje svih onih obaveza koje smo preuzeli, i mi i Priština, a samo ih mi ispunili“, rekao je Vučić.

Komentari

Vaš komentar